Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

08.06.2023
259

SA SKUPA KOALICIJE ZBCG NAJAVLJENO FORMIRANJE MINISTARSTVA ZA BORBU PROTIV ORGANIZOVANOG KRIMINALA

U Zeti je održan pobjednički skup koalicije „Za budućnost Crne Gore“ na kome je najavljeno formiranje Ministarstva za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije koje će biti sastavljeno od tužilačkih, sudskih i bezbjedonosnih jedinica, kao i da svi koji su postali multimilijarderi od 1990 godine moraju da dokažu porijeklo imovine, a ukoliko to ne budu dokazali ta imovina preći će u vlasništvo države Crne Gore.
,,Milojko Spajić je najavio plate od 1000 evra što znači ukidanje fonda PIO i da će se plata primati na ruke. Što znači ukidanje kliničko-bolničkog centra. Ne postoji Evropa Sad 2 bez takvog djelovanja.“, kazao je nosilac liste koalicije ZBCG, Milan Knežević i poručio: ,,Šta god da se desi 11.juna, ja ću i dalje biti Srbin koji ide u Srpsku pravoslavnu crkvu, koji ne priznaje lažnu državu Kosovo, koji nikada neće glasati za uvođenje sankcija Rusiji i koji nikad neće pozivati na obračun sa ruskim narodom.“. On je istakao da je ovo zajednička država svih naroda koji žive u njoj i da neće dozvoliti da se više ikada desi nepravda kao ona što je bila prema srpskom narodu od 2006 godine. Knežević se osvrnuo i na veliki problem oko zapošljavanja: ,, Želimo da se u državnim sistemima na teritoriji Zete, Zećani recipročno zapošljavaju, a to posebno poručujem menadzmentu na aerodromu Golubovci. Danas smo svi upoznati sa aferom „Do Kvon“. Do Kvon je oštetio za 40 milijardi evra SAD i Koreju, i našao se baš u Crnoj Gori, a jedina osoba koju zna je Milojko Spajić. Crna Gora je postala sjedište kriptovalutaša koji su oštetili pola čovječanstva i koji su došli u Crnu Goru da peru novac.“, zaključio je Knežević.
Lider NSD i poslanik Andrija Mandić je podsjetio prisutne na period kada su Duško Marković i Milo Đukanović priznali ,,Kosovo””, kada su Crnu Goru uvodili u NATO, i ostale odluke koje su donosili, poljuljali su sistem vrijednosti, ekonomiju i sve pretvorili u prah i pepeo.
,, Imamo jedan ozbiljan socio-ekonomski program. Za razliku od onih što nam predlažu da se bavimo kripto valutama, mi smo izašli sa realnim idejama. Bez opipljive proizvodnje, nema razvitka. A Crna Gora je prezadužena zemlja, stoga imamo dogovore sa velikim kineskim kompanijama koje će uložiti 5 milijardi u Crnoj Gori, a mi ćemo im vraćati od profita koji će ostvarivati te firme” – kazao je Mandić.

(navodi se, između ostalog, u saopštenju koalicije „Za budućnost Crne Gore“)

 

Podijeli na: