Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

10.08.2021
926

REAGOVANJE PREDSJEDNIKA OPŠTINE VLADIMIRA JOKIĆA NA DANAŠNJE SAOPŠTENJE DF-A: BACANJE PRAŠINE U OČI JAVNOSTI

Prenosimo reagovanje predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića na današnje saopštenje Demokratskog fronta.

Na današnje saopštenje Demokratskog fronta, prepuno neistina i insinuacija, kao i do sada se ne bih obazirao, ali zbog cjelokupne kotorske i crnogorske javnosti dužan sam se oglasiti, kako se ne bi desilo po onoj narodnoj da sto puta ponovljena laž postane istina.
Članstvo i brojni funkcioneri DF-a u Kotoru su bez pogovora ljudi koji su sve od sebe dali da dođe do promjena u Crnoj Gori i Kotoru, pa moraju i oni biti upoznati sa činjenjem onih koji su se prošle godine sklonili sa izborne liste, a danas, bez ikakvog legitimiteta žele da kroje politiku u gradu, da izazivaju krize i da političkim ucjenama uslovljavaju rad uprave.
U Kotoru postoje činjenice koje niko ne može da opovrgne, a to je da 15 od 17 odbornika vladajuće većine, i to devet Demorkata, pet članova koalicije „Za budućnost Kotora“ i jedna odbornica URA-e, dolazi na sjednice Skupštine Opštine, a da istu bojkotuju dva odbornika DF-a i odbornici opozicije. Slično kao i u Podgorici, DF sa DPS bojkotuje Skupštinu i upravu koju čine upravo njihovi kadrovi.
Neshvatljivo je da DF ne dođe na sjednicu Skupštine Opštine na kojoj upravo njihovi kadrovi brane izvještaje i predlažu programe rada, gdje 15 od 17 odbornika većine sjedi sa namjerom da iste usvoji, a upravo oni koji su ih delegirali ih bojkotuju.
Odbornici DF-a, bojkotujući Skupštinu sa DPS-om, stvaraju priliku da upravo opozicioni DPS opet otvara pitanje funkcionisanja kotorske uprave. Ko tu kome pomaže, nije teško razumijeti.

Predstavnici DF-a me danas optužuju da bez pitanja Skupštine predstavljam Opštinu na sjednici skupštine akcionara Luke, a upravo su oni bili najmanje dvije godine na funkcijama u Luci zbog mog korišćenja tog zakonskog prava u prošlom mandatu. Ili je po predstavnicima DF-a zakon za poštovanje samo onda kada njima ide u korist, a kada ne ide, onda ne važi?
Ipak, u svom ovom zamešateljstvu, postoje i dobre stvari, da oni koji do juče nisu htjeli jedni sa drugima da sjednu u istu prostoriju i zbog kojih su mijenjane i prekrajane izborne liste, danas su pomireni i jedinstveni. S kojim namjerama su se ujedinili i jedni drugima sve oprostili, nije teško zaključiti. Na kraju, da ne bih sa strane sudio o tim namjerama, dovoljno je čuti što je za razloge ovog jedinstva navela bivša potpredsjednica NSD-a u Kotoru.
Gospodo iz DF-a, situacija je prosta. Dođite na sjednicu Skupštine i podržite upravu koju smo formirali ili otvoreno recite da nećete da budete dio ove većine. Sve ostalo je bacanje prašine u oči javnosti i igranje sa izbornom voljom građana Kotora.

Predsjednik Opštine Kotor
Vladimir Jokić

Podijeli na: