Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

02.12.2022
1356

REAGOVANJE POTPREDSJEDNIKA OO NSD NA SAOPŠTENJE DEMOKRATA KOTOR

Prenosimo reagovanje potpredsjednika OO NSD Nika Klopana na jučerašnje saopštenje Demokratske CG Kotor

Poznato je da je laž tvrdnja suprotna istini. Kako reče Mark Twain “’dok istina obuje cipele, laž proputuje pola svijeta”.
Svojstveno je kvazi političarima kakav je Vladimir Jokić da, kad se popnu na višu društvenu stepenicu gdje su neminovne interakcije sa velikim brojem ljudi, dobiju sposobnost da najviše i najuvjerljivije lažu. Laž koristi kao sredstvo za manipulaciju s ciljem da ostvari svoje namjere na lakši način, a razlog je neusklađenost želja sa sopstvenim mogućnostima. Tu svoju nesposobnost da vodi grad Jokić je već pokazao u prošlom mandatu, ovo danas je samo nastavak demonstracije agresivnog primitivizma.
Kome može saradnju sa članovima DPS-a prikazati kao uspješnu multinacionalnu, multivjersku, demokratsku i vizionarsku politiku. Da napomenemo, nakon izbora ko god je htio, mogao je napraviti većinu sa DPS-om.
Dakle, njegov ‘’podvig’’’se ogleda u činjenici da je uradio ono što nijedan časni opozicionar nije htio, kolaboraciju sa DPS-om, smjenjujući poštene ljude koji su sve dali da razvlaste DPS, tim istim DPS kadrovima. To je činjenica. Jedino tako je mogao da ostane na vlasti, a za njega je sve bolje od napuštanja fotelje. Članovi nove većine se ne pitaju ništa, dižu ruke kad treba za više baš i nisu nadareni. Nasuprot tome, za rešavanje problema potreban je politički dijalog, a za dijalog je potrebna volja i hrabrost. Jokić nema ni jedno ni drugo. Ali ima nešto treće, fobiju i opsjednutost predsjednikom OO NSD Vladimirom Potparom. Ono što Jokić ne zna je da njegov “problem” nije samo Vladimir Potpara, njegov “problem” je DF i kompletan OO NSD Kotor. Svi mi vrlo dobro poznajemo predsjednika Opstine, svi smo se mnogo puta “upecali” na njegove performanse u kojima je simulirao čojstvo i junaštvo, a iza leđa obavljao najpodlije radnje demonstrirajući tako svoj široki opus malograđanštine.
Kolika je njegova moć racionalnog tumačenja sadašnjeg momenta, najbolje govori podatak da s ponosom stoji uz pojedine kompromitovane ličnosti od kojih zazire cijela poštena Crna Gora, dok su mu usta puna Evrope i evropskog puta. Izgleda da su ga pridošlice iz DPS-a dobrano prevaspitale i naučile ga kako se dolazi na pravi put: “Pričaj o Evropi, a ponašaj se kao da si u Sjevernoj Koreji.”
Da ne bi sve ostalo mrtvo slovo na papiru jer papir sve trpi, ponovićemo ono što je Vladimir Potpara već ponudio Vladimiru Jokiću, a to je učešće u emisiji na Radio Kotoru, pa neka svako kaže sto ima. Naoružajte se gospodine Jokiću dokumentacijom i istinom, jer možete pobijediti isključivo tim oružjem. Sa pozicije predsjednika opštine u velikoj ste prednosti, jer vam je dostupna sva moguća dokumentacija, problem je jedino ako nemate što da ponesete, ali to je već Vasa briga. Pokažite i dokažite građanima da ste vi u pravu, u suprotnom, ko će vam vjerovati?

U ime OO NSD Kotor, potpredsjednik OO NSD
Niko Klopan

Podijeli na: