Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

07.05.2022
736

REAGOVANJE POTPARE NA SAOPŠTENJE UJEDINJENE CRNE GORE

U cjelosti prenosimo reagovanje predsjednika OO NSD Kotor Vladimira Potpare.

 

Povodom moje polemike sa gospodinom Jokićem, ponovo se javlja, ničim izazvan, njegov posilni Siniša Kovačević i to u ime Ujedinjene Crne Gore koja tada nije ni postojala i SPD Jedinstva koje  niti spominjem niti imam bilo što loše da kažem, naprotiv. Ali ljubav prema Jokiću je jača a i isplati se.

Da kažem, javnosti radi, da niti manipulišem nečijim potpisima niti imam za to razlog. Ako bilo ko iz organizacionog odbora ima neku primjedbu a do sad je ćutao o tome iz nekog razloga, neka je javno iznese ne štedeći nikoga.Svi su oni i u intelektualnom i u ljudskom smislu daleko iznad potpisnika teksta povodom kojeg se javljam te im takav advokat sigurno nije potreban.

Siniša Kovačević niti je bio akter ovih dešavanja niti o tome ima pojma. On samo zna da mu je „napadnut“ voljeni predsjednik i spreman je na sve da ga podanički zaštiti.

Neću polemisati sa primitivnim podmetačinama koje ovaj političar u pokušaju i „privredni gigant“koji je uništio sve čega se dohvatio, besramno plasira. Umjesto toga pozivam Jokića da me demantuje u tvrdnjama da mu smeta sve što ima srpski predznak i bar malo se iskupi time što će Svetosavske dane uvrstiti u program kulturnih manifestacija u organizaciji SPD Jedinstvo i imaće punu podršku NSD Kotor.

Ponoviću ako još ima onih kojima nije jasno što se ovdje dešava – cilj je spriječiti NSD da izdejstvuje da manifestacija pod nazivom“Svetosavski dani“ uđe u program kulturnih manifestacija grada Kotora.To što Srpska pravoslavna crkvena opština organizuje svečanosti u čast Sv.Save je lijepo,to se od nje i očekuje ali srpski narod zaslužuje da ima isti tretman kao narodi drugih vjeroispovjesti od strane Opštine Kotor pa da se pored karnevala i fašinade protiv čijeg finansiranja nemamo apsolutno ništa,finansiraju i Svetosavski dani.

Povodom toga predlažemo Siniši Kovačević da svojom ostavkom kao i ostankom u vlast uslovi uvrštavanje Svetosavskih dana u program kulturnih manifestacija.Na taj način će pokazati da se ne zalaže samo deklarativno već i suštinski za unapređenje i očuvanje srpske kulture i tradicije.

 

 Predsjednik OO NSD Kotor

 Potpara Vladimir

 

Foto: cdm.me

 

Podijeli na: