Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

01.12.2022
873

REAGOVANJE OO DEMOKRATSKE CRNE GORE KOTOR, NA JUČERAŠNJE SAOPŠTENJE DF-a

“Saopštenje Demokratskog fronta Kotor kojim po navici iznosi neistine je samo još jedno u nizu na koje nema nikakve svrhe odgovarati, međutim kako ne bismo ostavili nikakve nedoumice u kotorskoj i crnogorskoj javnosti, obavezni smo da reagujemo.  

Na neistine nećemo odgovarati, već ćemo samo javnost podsjetiti na djelovanje istih pojedinaca iz kotorskog DF u proteklim godinama i saopštiti i ponoviti svoje političke stavove.

Izbornu volju od 30. avgusta 2020. godine u Kotoru brane 15 odbornika koalicije, dok 2 odbornika DF, konstatno pokušavaju da izazovu krizu i obore vlast. Podsjećamo da smo u martu bili na korak od uvođenja prinudne uprave sinhronizovanom akcijom bojkota lokalne skupštine od strane DF i DPS. 

Žalimo što ne postoje video snimci koalicionih i međustranačkih sastanaka, da javnost vidi kako izgleda izborna volja u zamisli vođe DF-a, Vladimira Potpare i njegovih saučesnika u praksi. Na izborima se sakrijete, pa onda mandat ili dva koristite za ucjenjivanje svih ostalih zarad svojih ličnih interesa. Nekada su to mjesta u upravi, nekada finansiranje NVO, nekada odvoženje šuta, nekada legalizacija nelegalnog poslovanja partijskih kolega. Kada vam se kaže da to ne može, da nismo zbog toga formirali vlast, onda obavezno ulazite u bojkot, pokrivajući se najmaštovitijim izgovorima. Kada saberete, od 2016-te do danas, koliko imamo (ne)sreću da se poznajemo, više ste vremena proveli bojkotujući sjednice i upravu, nego što ste u radu učestvovali. Ono što znamo zasigurno, niti jednom u ovih 6 godina niste došli sa bilo kakvim predlogom za dobrobit grada, već uvijek samo i isključivo sa ličnim i partijskim interesima. 

Spočitavanje nama srbofobije ili fobije od bilo kojeg drugog naroda, predstavlja bezobrazluk, ali nam je i to očekivano od strane vođe kotorskog DF-a, kada znamo da je u pitanju pojedinac od koga su se sve nacionalne partije i organizacije u Kotoru ogradile i sa prezirom gledaju na njegovo djelovanje nacionalnog preduzetnika. U našim redovima djeluju pojedinci svih nacija i vjera, a mi se ne prebrojavamo, već se okupljamo na principu opšteg dobra, a ne ličnog interesa. Upravo je to razlog koji nas tako duboko razdavaja.  

Najavljujete bojkot Skupštine i preispitivanje učešća u vlasti, pa da vas podsjetimo da ste i u martu najavili bojkot skupštine i raskid koalicije, a da ste prije toga i bez najave i opravdanog razloga bojkotovali skupštinu i onemogućavali donošenje budžeta, za koji ste tako zabrinuti. Ne zaboravite da ste i 2018. bojkotovali skupštinu i donošenje budžeta, jer mi ne zaboravljamo. Nismo zaboravili da niste razmatrali učešće u vlasti kada je 2019. DPS nelegalno preuzeo vlast u gradu, već su tada vaši kadrovi ostali na funkcijama, kada su svi drugi podnijeli ostavke.  

Napustili bi vi vlast i ušli u bojkot, da je do odluke Vladimira Potpare i njegovih saradnika, jer tamo gdje nema njegovog interesa, on i nije zainteresovan da učestvuje, ali pošto tu družinu poznaju svi i u Kotoru i u Crnoj Gori, još uvijek mu ne dozvoljavaju da povuče taj potez i sa sobom u političku prošlost povuče i ono što je ostalo od kotorskog DF-a. 

Naredne godine gradska uprava priprema rekonsktruciju opštinskih organa i niz značajnih projekata koji će donijeti napredak Kotoru. Nemamo više ni vremena ni volje da se bavimo saopštenjima i političkim akcijama koje u ime DF-a, a za svoj račun sprovodi Vladimir Potpara sa družinom. O tome da li ćete dalje u budućnost i napredak Kotora ili ćete ostati vječiti taoci neodgovornih pojedinaca, sami odlučite, ali odlučite brzo, ovaj Grad više nema vremena da čeka. Ukoliko vi ne odlučite, mi ćemo odlučiti umjesto vas. Ako je i pet procenata onoga što ste naveli za predsjednika opštine i gradsku upravu istina, odmah izadjite iz vlasti. Mi sigurno ne bismo učestvovali u takvoj vlasti.

Kao politički subjekt koji je odgovoran prema građanima garantujemo da nećemo dozvoliti bilo kakvo zaustavljanje u radu Skupštine i uprave, niti da budete opozicija u vlasti. Takvih smo primjera imali i sa njima smo uvijek uspješno izlazili na kraj.”

Demokratska Crna Gora 

Opštinski odbor Kotor

Podijeli na: