Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

07.04.2022
843

REAGOVANJE OO DEMOKRATA KOTOR NA SAOPŠTENJE DF-A OD 7. APRILA

Današnje saopštenje kotorskog DF-a ne bi zavrijeđivalo nikakvu reakciju, da ova vesela grupacija već duže vrijeme ne “truje javni prostor” u našem gradu neistinama i manipulacijama. Kako ne bi stotinu puta ponovljena laž postala istina, dužni smo se oglasiti.
 
Predsjednik Opštine Vladimir Jokić je obavljajući odgovorno svoju funkciju juče dočekao predsjednika Crne Gore i predsjednika Kipra. Pitanje zašto je državni protokol odabrao Kotor kako bi visokom gostu predstavio Crnu Goru može da postavi samo neko ko ne voli ovaj grad i ko ne razumije šta Kotor predstavlja ne samo u lokalnim, nego u svjetskim okvirima. Upravo su takva gospoda iz kotorskog DF-a, nezainteresovana za grad, već samo za svoje najličnije interese.
 
Odnos prema politici DPS-a i Mila Đukanovića predsjednik Jokić i kotorske Demokrate su iskazale kroz podnošenje niza krivičnih prijava protiv državnih i lokalnih funkcionera ove partije, a pitamo kotorski DF da li su oni ikada ijednu podnijeli? Pitaćemo i gospodina Potparu, šefa kotorske NSD, zašto je 2019-te prilikom rušenja vlasti u Kotoru odbio da zajedno sa ostalim konstituentima tadašnje vlasti potpiše i podnese krivičnu prijavu protiv niza lokalnih DPS funkcionera?
 
U danima kada se lokalni DPS raspao i kada ih napuštaju funkcioneri u Kotoru svjedočimo paradoksu. Jedini koji žale zbog slabljenja DPS su DPS i DF. Žale upravo zato što im je propao naum da zajedničkim šestomjesečnim bojkotom Grad blokiraju i odvedu u prinudnu upravu.
 
Motive DPS-a znamo, a motive DF-a svako može lako da pronađe u činjenici da privatne NVO lokalnih prvaka DF-a više ne mogu da isisavaju novac iz lokalnog budžeta, da neostvarene ambicije za predsjednikovanjem skupštinom se sada mogu ostvariti u okvirima skupštine stanara, a da od milionskih iznosa koji su trebali proći kroz “skener” prvog čovjeka NSD-a nije ostalo ništa.
 
Za kraj poručujemo i pozivamo lokalni DF da se uozbilji, dođe u skupštinu i preuzme svoj dio odgovornosti u radu zakonodavne vlasti grada i da se odluče jesu li dio uprave ili nisu.
 
Ukoliko nastavite ovako, sa pričama o dubokoj državi, reptilima, zavjerama, dovijeka ćete ostati neozbiljna družina koje se jedino može baviti kotorskim ćakulama, a nikada ozbiljnim poslovima. 
 
(OO Demokrata Kotor) 

Podijeli na: