Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

31.03.2022
1298

REAGOVANJE DR MLADENA DONKOVIĆA NA SAOPŠTENJE DPS-a

Prenosimo reagovanje dr Mladena Donkovića, specijaliste interne medicine i gastroenterohepatologije, odbornika u Skupštini Opštine Kotor, na saopštenje Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Kotor u kojem se, kako navodi, poimenično pominje u krajnje negativnom kontekstu.

Povodom javnih saopštenja (Demokratske partije socijalista) koja posljednjih dana pune naslove crnogorskih medija, a u kojima se spinovanjem o nekakvoj izdaji i korupciji na najbrutalniji način želi predstaviti moja slobodna misao i postupanje, kao društveno odgovoran građanin-pojedinac želim da u nekoliko rečenica pojasnim svoj postupak.

Pojašnjenja ne dugujem nijednom političkom subjektu, ali smatram da je pojašnjenje najmanje što dugujem svojim sugrađanima i građanima Crne Gore.

Potpuno sam profesionalno ostvaren čovjek, kojem karijera ni društveni status ne zavisi od politike. Slobodan sam građanin koji slobodno razmišlja i djeluje. Vezujem se za jednu ideju samo dok je postupci onih koji je promovišu dosljedno prate i sprovode u djelo.

Zbog razvoja našeg grada, boljeg standarda i života u njemu, moj postupak je najmanje što Kotorani  traže i očekuju od svakog slobodnog i odgovornog pojedinca.

Svako ko ima hrabrosti da misli svojom glavom i donosi odluke po svojoj savjesti, posebno odluke o sudbini svoga grada i životu sa sugrađanima sa kojima dijeli sve nedaće svakodnevice, shvata da se ne radi ni o kakvoj izdaji ili političkoj korupciji, kako se to besramno pokušava predstaviti.

Zbog svega navedenog, umjesto teturanja kroz mrak, bez svjetlosti i nade, svako ko spinovanjem i manipulacijom pokušava stigmatizovati slobodnu misao, razum i postupanje, trebalo bi da se zamisli i napokon shvati, da ovakve odluke spasavaju jedan grad i državu, pa čak one koji postupaju suprotno, a misle kao i ja sam.

Na kraju, iza mog postupka stoji moj moral, za koji građani Kotora odavno znaju kakav je. Jedino i isključivo njima sam dužan da ih ne razočaram, da im budem na raspolaganju i kao sugrađanim, ljekar i odbornik. To je ono što sam nesebično radio i radiću koliko je u mojoj profesionalnoj i ljudskoj moći, navodi se u saopštenju dr Mladena Donkovića, specijaliste interne medicine i gastroenterohepatologije, odbornika u Skupštini Opštine Kotor.

 

 

Podijeli na: