Politika

28.12.2021
565

REAGOVANJE DEMOKRATSKE NARODNE PARTIJE, 28.12.2021

Demokratska narodna partija obavještava javnost da je danas predsjednik Partije, Milan Knežević, uputio dopis predsjedniku DIK-a, Nikoli Mugoši, kako bi ovaj u skadu sa svojim nadležnostima preduzeo neophodne radnje da DNP nakon punih šest mjeseci ostvari svoje zakonom garantovano pravo, i da mu se vrati ukradeni odbornički mandat u Skupštini opštine Kotor.

Politička korupcija, kao jedna od najvažnijih tekovina DPS-a, svoj puni procvat već pola godine doživljava u kotorskom parlamentu, gdje građanin Pavle Popović glumi odbornika DNP-a, uz punu logistiku predsjednice Skupštine, Maje Mršulje, potpredsjednika Opštine, Siniše Kovačevića i predsjenika OIK-a Kotor, iz redova DPS-a, Petra Abramovića.

Nažalost, ovaj politički lopovluk i kršenje zakona realizuje se pod punim nadzorom direktora ANB-a, Dejana Vukšića, nekadašnjeg nosioca liste „Za budućnost Kotora“.

Protiv gore pomenutih lica DNP je najavila podnošenje krivčnih prijava i sigurno neće odustati od insistiranja na zakonu. Istovemno, DNP iskazuje čuđenje da predsjednik opštine Kotor, Vladimir Jokić, opravdava očiglednu političku korupciju obrazlažući je činjenicom da građanin Pavle Popović, koji glumi odbornika DNP-a, nije promijenio izbornu volju.

Podsjećamo predsjednika opštine Kotor da se potpuno identičan slučaj dogodio u crnogorskom parlamentu, kojim predsjedava njegov predsjednik stranke, Aleksa Bečić, kad je Državna izborna komisija odbila da verifikuje mandat  poslanici Suadi Zoronjić.

Kako je moguće da Zakon o izboru odbornika i poslanika malo važi, a više ne važi, zavisno od nivoa korupcije u Državnoj izbornoj komisiji i OIK-u.

Takođe, postavljamo pitanje predsjedniku opštine Kotor da li bi promjena izborne volje bila da sjutra bude smijenjen predsjednik Skupštine, Aleksa Bečić, a na njegovo mjesto bude izabran neko iz redova aktuelne parlamentarne većine uz podršku DPS-a, kao što u Kotoru čelni čovjek DPS-a u OIK-u, zajedno sa djelovima parlamentarne većine krši zakon i otima mandat Demokratskoj narodnoj partiji?

Pošto najavu krivičnih prijava od strane DNP-a u Opštinskoj izbornoj komisiji smatraju kao vrstu političkog pritiska, podsjećamo ih da su oni u OIK izabrani iz političkih stranaka da štite a ne da krše zakon.

Zato će krivičnom prijavom biti obuhvaćeni svi oni članovi OIK-a koji već šest mjeseci krše Zakon o izboru odbornika i poslanika.

DNP istovremeno poziva građanina Pavla Popovića da poštedi sebe dalje ljudske bruke i, u skladu sa sedmom božjom zapoviješću, „Ne kradi“, vrati odbornički mandat koji je oteo od građana Kotora, koji ga nikad ne bi podržali da su znali da će izigrati izbornu volju građana.

A pošto građanin Popović, koji glumi odbornika DNP-a, za ovu otimačinu tvrdi da ima podršku crkve, ovih dana obratićemo se svešteniku Gojku Peroviću, koji ga je i predlagao da bude prvo na poslaničkoj listi Koalicije „Za budućnost Crne Gore“, i da pod rednim brojem tri zamijeni Milana Kneževića, a zatim i da se nađe na odborničkoj listi u Kotoru, pri čemu smo uvjereni da naša Crkva ni na koji način ne ohrabruje, niti podržava političku korupciju, krađu mandata i ponašanje, koje nije u skladu sa Deset božjih zapovijesti.

Podijeli na: