Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

23.03.2021
1068

OO SNP KOTOR: KOMPROMISOM I UVAŽAVANJEM DO BUDUĆNOSTI KOTORA

 

Saopštenje Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije prenosimo u cjelosti.

Povodom dešavanja na danas sazvanoj sjednici SO Kotor, kao i pokušaja manipulacije pojedinaca te dovođenja u pitanje funkcionalnost nove vlasti u Kotoru, osjećamo potrebu da pozovemo sve građane, kao i njihove predstavnike u koaliciji da se suzdrže od ishitrenih postupaka i da uvažavajući druge, uvažavaju i sebe, a sve za dobrobit Kotora. Socijalistička narodna partija svojim učešćem u koaliciji u Kotoru želi da da maksimalan doprinos u prevazilaženju svih nerazumijevanja te da sa najboljim rješenjima doprinesemo unapređenju života u našem gradu. Realizacija brojnih projekata koji su pred nama, kao i prevazilaženje posljedica nastalih pandemijom korona virusa, mogući su samo uz uzajamno poštovanje i kompromis svih strana, a dobrobit Kotora je naš jedini cilj.

Svaka ishitrena i jednostrana odluka dovodi u pitanje postojanje koalicije. Iz tog razloga je u potpunosti nejasan stav predsjedavajuće da se ne povuče sa dnevnog reda tačka oko izbora novog sekretara SO do postizanja konsenzusa unutar koalicije. Da paradoks bude veći, na prošloj sjednici je na zahtjev DPS-a povučena tačka oko Savjeta za bezbjednost i saobraćaj, a danas to ne želi da se uradi koalicionim partnerima.

Socijalistička narodna partija na svim nivoima zastupa iste principe, a to su pravda, jednakost, sloboda i solidarnost, a za koje smatramo da su univerzalni. Neophodno je smiriti tenzije i učvrstiti postojeću vlast koja treba da traje do kraja svog zakonskog mandata. Svaka isključivost vodi ka scenariju iz 2018 godine, a to nije naša želja, te odgovornost za to nose oni koji na isključivosti budu istrajavali.  Izgradnja jakog i prosperitetnog društva jedino je moguća uz međusobno uvažavanje i kompromis, a u tom pravcu će biti i svako naše djelovanje, navodi se u saopštenju.

Podijeli na: