Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

26.08.2020
1040

ODRŽANA ZAVRŠNA TRIBINA SOCIJALDEMOKRATA KOTORA

Završna tribina Socijaldemokrata Kotora  održana je sinoć  na Ljetnjoj pozornici u Starom gradu.

Nosilac liste dr Andrija Lompar govorio je o tome šta Socijaldemokrate nude kao novo u odnosu na ostale  političke partije.

,, Na političkoj sceni Crne Gore nalazi se jedan broj partija, koje traže podršku birača kako bi se borili za njihove interese na svim mjestima. Kada im oni daju podršku oni se ne pojave na mjestima gdje se odlučuje o sudbini tih birača, mi smatramo da je to prevara, jer su dali obećanje građanima. Socijaldemokrate se svuda i na svakom mjestu bore za interese građana Kotora i Crne Gore. Takođe postoje partije koje obećavaju brda i doline, a oni mogu samo da obećavju jer neće biti u prilici ta obećanja da ispune. Mi smatramo da je i to prevara, zato što  mi imamo realan program, i obećavamo samo ono što možemo da ispunimo, i to marljivo i strpljivo,uporno i dosljedno radimo na svakom mjesto gdje smo u vlasti.  Postoje i partije koje priželjkuju da budu tas na vagi, dok su Socijaldemokrate uvijek na onoj strain gdje se nalaze borici za Crnu Goru, bolje sjutra i bolji standard svih građana”, poručio je Lompar.

Kandidatkinja za odbornicu u lokalnom parlamentu Sonja Seferović je istakla da je ponosna što je na straini Socijaldemokrata Crne Gore.

,, Mi smo oni koji vjeruju u principe, u prave vrijednosti, moralna načela i ljubav prema gradu i domovini. Mi smo glas razuma koji poziva na poštovanje tekovina moderne, građanske demokratije, poštovanje ljudskih i manjinskih prava, slobode govora i skladan suživot svih naroda, jer Crna Gora je dom svih nas. Rušimo sve barijere koje nas dijele, zalažemo se za svakog pojedinca podjednako i poštujemo njegovu nacionanu, vjersku i političku pripadnost”, kazala je Seferović.

Koordinator Opštinskog odbora Socijaldemokrata Kotor Žarko Radulović je kazao da se Kotor vremenom mijenjao ali da svi zajedno ne smijemo da dozvolimo da se promijeni duh grada.

,, Sada je na djelu pohara identiteta i integriteta svakoga od nas, ali mi na to ne smijemo da pristanemo. Kotor je uvijek kroz istoriju bio kosmopolitski grad, koji je prihvatao svakoga koji vrijedi, koji je donosio nove vrijednosti ali je živo po pravilima Kotora. Želimo građansku državu i Kotor kakav je  bio i ranije, grad sa dobrim ljudima spremnim da pomognu. Želimo da Kotor sačuvamo Kotoranima”, istakao je Radulović.

Predsjednik SD Crne Gore Ivan Brajović je naglasio da svaki čovjek osjeća posebnu odgovornost kada govori ispod kotorskih bedema.

,, Dragi Kotorani došao sam da vam kažem da kada budemo činili vlast naredne četiri godine, Socijaldemokrate će vas slušati i što je najvažnije čuti. Učinićemo sve da lokalna i državna uprava što tijesnije sarađuju, i da riješe decenijske turističke, saobraćajne, egzistencijalne i preduzetničke probleme. Vlast ne treba da bude emotivna i patetična već pragmatična, patriotizmom se ne vlada, već vizijama, patriotizam je atmosfera, a vizije se pretvaraju u dijela. Zato Socijaldemokrate nude suočavanje sa problemima, postavljanje pitanja i nude odgovore. Zato ćemo biti vaš servis gdje ćete se obratiti a onda ćemo zajedno odgovoriti na sva pitanja koja muče Kotor”, zaključio je Brajović.

 

Podijeli na: