Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

01.06.2024
2453

ODRŽANA IZBORNA KONFERENCIJA OPŠTINSKOG ODBORA DPS KOTOR, IZABRAN NOVI SAZIV

Tekst: Biljana Marković

Foto: Radio Kotor / B.M.

 

Izborna konferencija Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (OODPS) Kotor održana je sinoć u Velikoj sali Kulturnog centra “Nikola Đurković”. Nakon intoniranja himne Crne Gore, minutom ćutanja odata je pošta svim članovima preminulim između dvije izborne konferencije.

Pozdravljajući prisutne predsjednik Opštinskog odbora DPS Kotor, Neđeljko Moškov, je ocjenio da je u gradu spajanja kultura u kojem je privilegija živjeti, baviti se kreiranjem njegove politike čast i velika odgovornost.

“Zato smo se okupili da izaberemo ljude koji vole ovaj grad i koji mu nude svoje znanje i integritet. Za nama je period u kojem su nas napustili neki članovi bez najave i iskrenog obrazloženja. Svjesni činjenice da se neki od tih ljudi vode isključivo sopstvenim interesima mi im i ovdje poručujemo da im ništa ne zamijeramo i da se zahvaljujemo na ustupljenim mjestima iskrenijim i vrijednijim članovima koje noćas biramo. Unaprijed čestitam svim  novoizabranim članovima Opštinskog odbora, a ostale pozivam da se zajedničkom borbom i radom u partiji izborimo za svoje ideale i za svoj grad u kojem želimo bolje sjutra svima nama jer to je jedini put”, naveo je između ostalog Moškov.

Uslijedilo je usvajanje dnevnog reda od deset tačaka, među kojima izbor radnog predsjedništva (Biserka Milić, Ivana Mišković, Miloš Dževerdanović, Željko Avramović, Neđeljko Moškov), Verifikacione komisije, Poslovnika o radu, radnih tijela, usvajanje izvještaja o radu između dvije konferencije.

Poželjevši uspješan rad, predsjednik DPS Crne Gore Danijel Živković, u obraćanju je poručio da “mudro i pametno proberete one koji će biti u Opštinskom odboru”.

“Nemojmo nikako svoditi da to bude pitanje protokola, ili formalno pitanje na kojem će se birati predstavnici koji će u narednom, nadam se, četvorogodištu biti najistaknutiji predstavnci naše politike, predstavnici Opštinkog Odbora koji će na pravi, vjerodostojan način artikulisati stavove i interese naše politike. Namjerno govorim ovo jer je DPS u Crnoj Gori prepoznat kao ozbiljan politički subjekt koji je uvijek vodio računa o odgovornosti, o viziji i sprovođenju te vizije. Zato je veoma važno da ovakve prilike, sastanke i konferencije ne sprovodimo samo reda radi”, naglasio je on.

Kako je između ostalog naveo, prethodne četiri godine DPS je provela u opoziciji, jer se poslije 30. avgusta 2020. vlast promijenila na državnom i lokalnom nivou. Dodaje da je DPS  tokom čitavog trajanja “uspjela da se mijenja i da se mijenjala u kontinuitetu u odnosu na sve druge političke subjekte”. 

“Zato je veoma važno što danas na Opštinskoj izbornoj konferenciji moramo probrati one ljude koji će biti spremni dostojanstveno da brane vrijednosti naše politike”, poručio je između ostalog  Živković koji se osvrnuo i na aktuelnu političku situaciju u državi.

Konferenciji su prisustvovali i generalni sekretar DPS CG Aleksandar Bogdanović, novi koordinator za Kotor u ime IO DPSCG Zoran Vukićević, prethodni koordinator Boris Muratović, te brojni gosti, među kojima predsjednik OO Liberalne partije Kotor Vido Drašković, predsjednica OO Hrvatske građanske inicijative Kotor Ljiljana Velić, koji su pozdravili prisutne i poželjeli uspješan rad, predstavnica OO Socijaldemokratske partije Kotor Tanja Popović i predstavnica OO Socijaldemokrata Kotor Sonja Seferević.

U radnom dijelu konferencije izabran je novi saziv Opštinskog odbora DPS Kotor u sastavu: Srđan Dragomanović, Petar Abramović, Andro Radulović, Sandra Banićević, Ljiljana Krivokapić, Dejan Uskoković, Zvjezdan Šantić, Milan Popović, Mirjana Velimirović, Nikol Grgurević Šantić, Olivera Radonjić, Zoran Jablan, Marsela Mirošević, Snežana Perišić, Viktoria Badža Đurđevac, Biljana Pavličević, Dragan Vulović, Zdravko Radić, Davor Magud, Marija Jablan, Rajko Strahinja, Tatjana Miljenović, Vasilije Ševaljević, Neđeljko Bulatović, Savo Badža, Damjana Vučković, Marko Petričević, Zdenko Zarilo, Boris Kustudić, Dušan Kustudić, Željka Mračević, Rade Perović, Jovo Bećir, Dragan Peraš, Stanislava Subotić, Goran Petrović, Anka Perović, Dušan Đurašković, Slobodan Pavićević, Goran Rajhel, Žarko Radulović, Vasilije Marković, Olivera Vujaš, Stefan Faddy, Vladimir Kalezić, Marko Vukasović, Predrag Vukšić, Bojan Perunović, Savo Popović, Nikola Banjević, Neđeljko Moškov, Vjera Rašković Perojević, Krešimir Petrović, Željko Aprcović, Danilo Adžić, Zoran Mrdak, Ilija Mlinarević, Vuk Banićević, Tatjana Stanovčić, Snežana Stevović Janković, Biserka Milić i Željko Avramović.   

 

 

 

Podijeli na: