Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

11.09.2021
1708

ODRŽANA IZBORNA KONFERENCIJA OO DPS-a KOTOR

 Deveta izborna konferencija Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Kotor, održana je danas u poslovnom centru “Vukšić”.

Prisutne je najprije pozdravila predsjednica OO DPS-a prof. dr Tatjana Stanovčić.

,,Okupili smo se da izaberemo novo rukovodstvo OO DPS-a Kotor, a ono će biti birano u burnim vremenima, za koje smo mislili da se neće nikada desiti i da scene koje gledamo ovih dana u našoj državi su daleka prošlost, ali nažalost nisu.

Kotor kao epicentar kulturne baštine Crne Gore, ima obavezu da na sve ono što nas je zadesilo da odgovor, možda ne bučan kao drugi, ali svakako moćan i prodoran kako mu i pristaje. Jednako snažan i energičan odgovor kulturom, zrelošću, otmjenošću patriotizmom, koji se nesebičnom energijom, znanjem i namjerom, stavlja na raspolaganje državi, onda kada je najpotrebnije.

DPS kao najveća i najorganizovanija politička organizacija u Crnoj Gori, ima obavezu da reaguje hitro i savjesno. Nakon velikih, istorijskih činjenica na političkoj sceni Crne Gore, moramo pokazati svoju spremnost da mijenjamo svoje okruženje, ali i same sebe. Da se prilagodimo političkom momentu u kom se nalazimo i da svako iz svoje perspektive, nedvosmisleno i predano pruži najviše što može, da zajedno prevaziđemo izazove koji su pred nama.

Uvjerena sam da će svaka aktivnost DPS-a u dolazećem periodu biti snažan poticaj dešavanjima u susret stabilizaciji cjelokupnog stanja u Crnoj Gori. Doprinos Kotora, kao i uvijek do sada, ostat će bitan faktor ovih procesa i zbog toga smo izuzetno ponosni”-poručila je Stanovčić.

Članica predsjedništva DPS-a Aleksandra Vuković je naglasila da se samo zajdeno može izboriti za jedinstveno, crnogorsko, građansko, moralno i patriotsko.

,,DPS je partija koja dugo traje što može da bude dobro i loše, ali ja mislim da je to dobro za istoriju politike Crne Gore, s obzirom na to da je ona bila istorija kojoj nedostaju trajuće partije i trajuće politike. Mislim da se DPS pozicionirala kao partija koja će za 100 godina biti u istorijskom pregledniku, kao partija koja je čuvala građanske i crnogorske vrijednosti. Postoji jedna priča jedne od najvećih književnica 20. vijeka Margarit Jursenar koja se zove “Osmijeh Kraljevića Marka”,  gdje glavni lik priče nije niko drugi nego grad Kotor. Kada sam dolazila u ovaj grad da budem koordinatorka u ime svoje partije, sve vrijeme sam mislila o toj priči. Zato što se ta priča završava i počinje Kotorom i zato što je gotovo grad koji je jednom heroju izmami osmijeh. Po mom mišljenju Kotor je s obzirom na svoju multikulturalnost i multivjerski građanski koncept, nada, vjera, osmijeh i upućenost u budućnost Crne Gore”, kazala je Vuković.

Prisutnima se obratio i generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović.

,,Kotor je jedno od središta crnogorske građanske misli kako mu i pripada i kako će biti i u narednom periodu. Od ove opštinske izborne konferencije očekujemo puno, a mislimo da su nam građani to saopštili u prethodnom periodu i poslali vrlo jasnu poruku, da upravo napredak naše države zavisi od reforme DPS-a. Mislim da u narednom periodu treba mnogo senzibilnije pristupiti problemima naših građana, ali istovremeno i da budemo partija novog doba političke realnosti. Građani su čini mi se, nikada više odlučni u demokratskoj borbi za očuvanje građanskog koncepta i zato smatram da treba zajednički da se borimo i da budemo što jedinstveniji u našem naumu ka tom cilju”, naglasio je Bogdanović.

Gosti konferencije su bili predstavnici Opštinskih odbora SDP-a i Liberalne partije Zoran Pajović i Vido Drašković, a pročitani su telegrami predstavnika Opštinskih odbora SD-a i HGI-a Miloša Čelanovića i Ljiljane Velić.

Imena novoizabranih članova rukovodstva OO DPS-a Kotor, biće naknadno saopštena.

Podijeli na: