Politika

29.08.2022
305

ODGOVOR OO DPS-a NA REAGOVANJE DEMOKRATA CRNE GORE KOTOR

Draga gospodo iz Demokrata, bilo bi dobro da ste, prije nego što ste se latili pera, pošli do Novog kao vaš predsjednik i pogledali transparente kojim je "okićen" grad, umjesto što ste potrčali da u svome nedostatku stila i političke kulture napište odgovor na naše saopštenje.

Takođe, mogli ste barem pročitati naše saopštenje pa biste znali da smo sve što ste vi napisali mi već rekli i da je sve to daleko od stanja u Herceg Novom.

Jedina je razlika što se mi borimo da Boka Kotorska bude mjesto svih građana, a vi da relativizujete nakaradne pojave u društvu svojim, u fabrici neinventivnosti i puke dosade, izrađenim frazama, kojima banalizujete politiku i ideologiju, građansko društvo i progresivne ideje. Nazadni populizam više ne prolazi, a vama ni taj antinarativ više ne ide od ruke.

Kreatori grbe politike DPS-u podmeću da prebrojava Srbe. Ne, ne! Mi vam poručujemo da Boka nije srpska, a jeste i Crnogoraca, i Srba, i Hrvata, i Albanaca, i Bošnjaka, i Muslimana, i Roma i svih građana Crne Gore, ali i onih koji je vole, slave i posjećuju kao turisti.

P.S.

Na transparentima i dalje piše da je Boka srpska. Što se durite na DPS? Vi ste takvu retoriku osmislili i omogućili, pa je bolje da se bavite svojim dvorištem i ne slavite mnogo to što ste koruptivnim radnjama usvojili odbornike DPS-a. Kotorske Demokrate su u paramparčad razbile narativ Demokratske Crne Gore o svetosti izborne volje i političkog poštenja.

 

Opštinski odbor DPS Kotor

Podijeli na: