Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

27.03.2023
245

MILATOVIĆ: ZBOG ĐUKANOVIĆA SE IZ ROŽAJA ODLAZILO, UČINIĆEMO SVE DA VRATIMO LJUDE

“Koristim priliku da svim vjernicima islamske vjeroispovjesti i ovako lično čestitam početak Ramazana uvjeren da Rožaje baštini sve istinske vrijednosti koje obogaćuju čovjeka” ,kazao je na samom početku govora predsjednički kandidat Jakov Milatović u Rožajama.
“Ogroman je značaj ovog kraja za cijelu Crnu Goru i zato sam siguran da niko nije otišao iz Rožaja jer ne voli ovaj grad! Niko nije otišao iz Rožaja zbog Jakova Milatovića ili zbog Evrope sad! Drugi su učinili da mnogi odu daleko, a naše je da im omogućimo da se vrate ukoliko to žele i da zadržimo one koji se svih ovih godina bore za bolje Rožaje. Potrebno je stvoriti dobre uslove za život, otvoriti nova radna mjesta i probuditi puni potencijal ovog grada”, kazao je Milatović.
Na konvenciji su govorili i članovi PES, Bešida Tiganj, profesorica i magistar fizike, Mehmed Metko Kurpejović, pedijatar, Rašid Babić, diplomirani ekonomista, Ervin Kalač, dipl. građevinski inženjer i Semir Kurtagić, kordinator OO PES-a. U ime Stranke pravde i pomirenja o podršci Milatoviću govorili su predsjednik stranke Seid Hadžić kao i Mehmed Kalač, Redžep Demić, Hazbija Kalač. U ime GP URA pristunim građankama i građanima obratili su se Eldin Dobardžić, prof.ekonomskih nauka i Husein Ljaić, predsjednik OO GP URA, a u ime Demokrata govorio je Isat Kalač. 
U svom govoru, Milatović se posebno osvrnuo na resurse grada na jednoj strani i lošeg upravljanja na drugoj.
“Ovo je mjesto koje ima šta da ponudi, tu je Hajla, tu je vrelo Ibra, tu su mnoge ljepote dovoljne da zadive mnoge. Ali ljudi su najveći resurs Rožaja pa kada jedan čovjek ode iz ovoga grada i to je previše. Zato ovom kraju i bogatstvu dugujemo stvaranje perspektive i boljih uslova za život – jer to nijesu uradili oni koji su poslednje tri decenije vodili ovu državu. Dok su posebnu pažnju usmjerili na to da sebe obezbijede, narod se snalazio, a dosta njih je otišlo kupujući kartu u jednom smjeru”, rekao je, između ostalog, Milatović na konvenciji u Rožajama.
 

 

Podijeli na: