Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

13.02.2022
358

LP: OPASNA ODLUKA BIVŠE VLADE O DRŽAVLJANSTVU, TRAŽIĆEMO KRIVIČNU ODGOVORNOST PREMIJERA I MINISTARA

Odlazeća Vlada Crne Gore sa Zdravkom Krivokapićem na čelu, u trenutku dok je Skupština Crne Gore izglasavala njihovu smjenu, vanredno je zasijedala i panično donosila odluke bez ikakve procedure, protivustavno i nezakonito. Tako je Vlada donijela ništavnu Odluku o izmjeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom bez prijethodne zakonske procedure i time dovela Crnu Goru u veoma opasnu situaciju koja može imati nesagledive posljedice i nemjerljivu štetu. Krivokapić i ministri obezbijedili su ovim kukavičkim činom sebi mjesto u istoriji Crne Gore, i to na njenim najsramnijim stranicama.

Bivša Vlada još jednom je potvrdila da je samo figura u rukama stranih interesa, da je sramotna skupina bez ikakvog integriteta koja radi o glavi sopstvenoj državi i građanima, za tuđ račun. Umjesto da bude u Skupštini pred očima građana dok ih najviše zakonodavno tijelo smjenjuje, Krivokapiću je važnije bilo da ispuni zacrtanu agendu urušavanja građanske Crne Gore i uvođenja u “srbijanski svet” kroz legitimisanje etničkog inženjeringa i uvođenje nekoliko desetina hiljada stranih državljana u sistem crnogorskog državljanstva. Na taj način žele da zacementiraju svoju političku snagu i podršku za nakarandnu četničku ideologiju mržnje, jednoumlja, jednonacionalnog i jednovjerskog društva što je nemoguće u Crnoj Gori. Ipak, moraju da znaju da takve antisitemske i sulude odluke neće proći, štaviše, neko će morati debelo krivično da odgovara za ovakve poteze, i gospodin Krivokapić i gospoda koja su u svojstvu ministara sjeđela u Vladi i glasala za ovakva neustavna i nezakonita rješenja.

Nova Vlada Crne Gore, ko god je činio, mora hitno, na prvoj sjednici, poništiti ovu Odluku koja je u svojoj biti svakako ništavna, i zaustaviti put ka provaliji koji je Krivokapićeva vlada trasirala u noći smjene. Ovakva Odluka zaustavljena je kada je prvi put bila na dnevnom redu usljed masovnih demonstracija građana ispred Vlade, ali kako su oni i navikli, donijeli su je na prevarantski način, pod okriljem noći i iza očiju javnosti slično kao i Zakon o slobodi vjerosipovijesti. Ipak, pravda ih neće i ne smije zaobići, a javnost ovo neće zaboraviti.

 

PR služba LPCG

 

Podijeli na: