Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

29.12.2020
672

LP: NEVIĐENI SKANDAL I PRAVNO NASILJE, DRŽAVNI UDAR UŽIVO PRED OČIMA GRAĐANA

Nelegalan Skupština noćas je skandalozno pred očima javnosti izvršila neviđeno pravno nasilje nezabilježeno u Evropi izvodeći uživo državni udar. Bez kvoruma otpočeta sjednica, kojoj prisustvuje 40 od najmanje 41 poslanika, ne može donositi nikakve odluke i time gaze sva ustavna i zakonska načela i uvode nas u potpuni sumrak parlamentarizma. 

Očigledno je da se poslanicima URA, DF i Demokrata žuri da oduže dug prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi pa preko koljena i u žurbi moraju hitno da usvoje izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti ili ti Zakona o oduzimanju kulturno istorijske baštine Crne Gore za račun Srbije. 
Uvođenje gospođe Suade Zoronjić u skupštinske klupe bez odluke Državne izborne komisije u sitne sate još sramnija je epizoda bezvlašća. Gospođa Zoronjić u toj klupi sjedi isključivo kao obični građanin ili bilo ko ko bi ušao sa ulice i sjeo u tu stolicu, što neodoljivo podsjeća na Podgoričku Skupštinu 1918. Njen mandat je nelegalan i u ovom trenutku ne postoji a njihov potez je potpuno urušavanje načela podjele vlasti u uzimanje samovoljno sve vlasti u svoje ruke. 
Isto tako, glasanje poslanice Vukićević putem video linka, koja se nalazi u izolaciji, još jedan je akt nezakonja. Poslovnik dozvoljava ovakvu mogućnost isključivo ukoliko već postoji kvorum u sali što ovđe nije slučaj, uprkos svim pokušajima manipulacija ove nelegitimne družine na vlasti.
Noćas su poslanici ove tri crkvene koalicije bez riječi odbili prijedlog LP Zakona o zabrani fašističkih i nacionalističkih organizacija i upotrebe njihovih simbola ali i Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici. Oni su ovim dokazali kakvoj ideologiji pripadaju, ideologiji mračnjaštva, klero-nacionalizma i gole mržnje prema svemu drugačijem i da je za njih građanska Crna Gora nepodnošljiva ideja. 
Mi im poručujemo da takvo nasilje i bezakonje neće proći i da će građani imati snažan odgovor na anarhiju u koju pokušavaju da nas uvuku zarad svojeg duga prema SPC.

Podijeli na: