Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

12.08.2020
909

LP KOTOR: SVE VEĆA PODRŠKA LP, PRIORITET ZAVRŠETAK INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA I UNAPRJEĐENJE KVALITETA ŽIVOTNE SREDINE

,,Kotor kao biser svijetske prirodne i kulturne baštine, koji u posebno teškim okolnostima, ulazi u redovne lokalne i parlamentarne izbore. Opterećen globalnom epidemijom i teško ekonomsko-socijalnim stanjem, može se reći da je Kotor najugroženiji grad u Crnoj Gori, jer je fokusiran na izletnički turizmu posljednjih 15 godina“, čulo se danas na  pres konferenciji liste LP "Za liberalni Kotor - Andrija Pura Popović-Liberalna partija”, održanoj u prostorijama Opštinskog odbora te partije u Škaljarima.

Nosilac liste kotorskih liberala Andrija Pura Popović je kazao da politički subjekti koji dobiju podršku građana Kotora na predstojećim izborima, imaju odgovornost da ,,otrgnu Kotor iz trenutne situacije“, koja se kako navodi, može porediti samo sa situacijom nakon zemljotresa 1979. godine.

,, Paralelno se održavaju i parlamentarni izbori koji će nesumnjivo biti novi referendum o državnom pravnom statusu Crne Gore nakon 2006. godine. Na ovim izborima vidljivo je da će se braniti evropska Crna Gora. Što se tiče lokalnih izbora završni dio  kampanje u kojoj će Libetralna partija obići sva kotorska naselja gdje će biti postavljeni info punktovi. Prema rezultatima istraživanja očekujemo bolji izborni rezultat nego što smo ostvarili na izborima 2016. kada smo osvojili jedan mandat“, kazao je Popović.

On je dalje dodao da će LP u sklopu kampanje pokrenuti inicijativu  za izgradnju spomenika knjazu Danilu Petroviću, te da će akcenat staviti i na završetak radova na sportskoj dvorani u Škaljarima, rekonstrukciji Doma kulture u Risnu i sanaciji lokalnih puteva u našoj opštini.

O programu Liberalne partije govorila je dr filoloških nauka Ivana Krivokapić.

,, Liberalna partija se zalaže za integralni sistem zaštite, unaprjeđenja kvaliteta životne sredine, očuvanje biodiverziteta i očuvanje predione raznovrsnosti. Međuitim, najveći izazov je smanjenje stakleničkih gasova. Činjenica je da čak jedna četvrtina zagađenja potiče od ugljen dioksida, a najveća zagađenja stvaraju vozila koja se kreću na fosilna goriva. Izazov je smanjiti upotrebu dizel goriva, jer se smatra upotreba ove vrrste goriv a utiče na porast respiratornih bolesti, kardio-vaskularnih bolesti kod svih generacija. Sa druge strane činjenica je da stabla sama po sebi imaju najveći potencijal za ponor stakleničkih gasova, tako da bi jedan od prioriteta u kotorskoj opštini bilo pošumljavanje kao i uvođenje upotrebe električnih autobusa“, dodaje Krivokapić.

Predsjednik Opštinskog odbora Liberalne partije Vido Drašković je poručio da očekuje da će na lokalnim izborima postići zapažene rezultate.

,,Kotor je istorijska riznica uspostavljenog jedinstva graditeljstva, kulture i umjetnosti, kojeg ćemo mu Liberali znati da valorizujemo, i da ga stavimo u funkciju razvoja opštine Kotor tako što ćemo uskladiti progres, razvoj i socijalni aspekt, sa jedne strane, i kvalitetnu životnu sredinu sa druge strane. Kotor je grad kulture, obrazovanja, sporta, zdravstva i ostvarenja socijalnih potreba građana. U planu je otvaranje dnevnih boravaka za penzionere i osobe sa posebnom potrebama“, najavio je Drašković.

 

 

Podijeli na: