Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

11.07.2020
885

LONČAREVIĆ:VRAĆAM SE PRAVOJ SOCIJALDEMOKRATIJI CRNE GORE

„Ja ne prelazim iz jedne partije u drugu, već se vraćam onoj pravoj socijaldemokratiji Crne Gore“ – kazala je danas Bruna Lončarević nezavisna odbornica u SO Kotor, prilikom potpisivanja pristupnice Socijademokratama Crne Gore u Kotoru (SD). Ona ističe da se ne radi o „prelijetanju“ iz jedne partije u drugu, već vraćanje pravom putu.

„Mi danas u SD-u dobijamo novog člana. Dobijamo člana koji je dokazao da misli svojom glavom, da se drži svojih principa i da te principe hrabro brani“ – ističe Andrija Lompar, predsjednik OO SD Kotor.

On navodi da je Lončarević dokazala da su joj na prvom mjestu interesi Kotora i građana.

„Na taj način SD mnogo dobija. Sa druge strane Bruna Lončarević dobija jedno društvo, odnosno pristupa jednoj partiji u kojoj se njeguju upravo te osobine. Današnjim činom i potpisivanjem pristupnice SD-u od strane gospođe Brune Lončarević dobili smo i mi i ona i Kotor“ – poručuje Lompar.

Kako navodi OO SD Kotor sada broji 387 članova.

„Današnjim potpisivanjem pristupnice osjećam se izuzetno ponosnom, s obzirom da pristupam partiji koja je zaista jedna istinska lijevica, koja baštini prava načela socijaldemokratije: slobodu, solidarnost, ljudska prava, a isto tako i partiji koja se od svog početka bazira na multikulturalnosti, multietničnosti, multinacionalnosti, što je sigurno jedna od važnih stvari“ – kaže Lončarević i dodaje da je SD građanska partija koja objedinjuje različite strukture i profile ljudi.

„Posebno mi je drago što ova partija ima jedan veoma kvalitetan program i što je uspjela da, u nekoliko zadnjih godina, okupi dosta mladih ljudi. Ti mladi ljudi sa svojim idejama i strukturom mogu da daju mnogo ovom gradu. Upravo ono na čemu ja insistiram jeste očuvanje Kotora, boljitak građana cijelog grada, a s obzirom da imam iskustva, da sam iskrena, da sam prošla neke borbe kroz cijeli ovaj proces. Sa svim mladim ljudima očekujem da ćemo moći da postignemo kvalitetan rezultat. Taj rezultat će se, u svakom slučaju, odraziti na boljitak građana Kotora.

SD je partija koja zna da čuje, sluša, da sve ono što čuje i sluša objedini, te da ispuni i želje i molbe upravo građana i građanki Kotora“ – ističe Lončarević.

Ona izražava zadovoljstvo zbog pristupa partiji koja je, smatra, primila kao prijatelja i čovjeka.

„Zbog toga smatram da ja ne prelazim iz jedne partije u drugu, ja se vraćam onoj pravoj socijaldemokratiji Crne Gore. Vraćam se ljudima koji zapravo znaju šta treba Kotoru i Crnoj Gori“ – poručuje Lončarević.

Odgovarajući na pitanja novinara, Lončarević je kazala da se lako odbraniti od bezrazložnih uvreda koje nemaju svoj cilj i koje su lažne.

„Mišljenja sam da su svi ti koji su mene vrijeđali, pokušavali na sve moguće načine da otkriju šta sam ja dobila, istražujući sve. Ja niti sam tražila išta, niti mi se nudilo. Ja sam se vratila svojoj izvornoj partiji Socijaldemokratama.

Podijeli na: