Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

24.08.2020
876

LIBERALI KOTOR: KOTOROM SE NEĆE VLADATI, VEĆ ČASNO UPRAVLJATI U INTERESU GRAĐANA

,, Liberalna partija (LP) će se zalagati za formiranje gradskog muzeja u palati Drago, na način da će Opština Kotor obezbjediti dugi prostor za institucije koje su tamo smještene. U budućem Gradskom muzeju će se nalaziti bogata zbirka kamene plastike, etnografska zbirka koju će činiti predmeti starih kotorskih porodica i drugi predmeti vezani za bogatu istoriju Kotora”,  kazao je danas kandidat za odbornika LP Nenad Vukadinović na press konferenciji koja je održana u prostorijama ove partije.

On je najavio i da će LP popularizovati i povećati finansijsku podršku lokalnim kulturnim manifestacijama, kao što su Dani kamelije, Kostanjada, Fašinada i da će proglasiti tradicionalnu manifestaciju Gađanje kokota nematerijalnim kulturnim dobrom kako bi se izbjegle naprijatnosti vezane za ovaj drevni običaj.

,, Odmah po preuzimanju vlasti u opštini Kotor obezbijedićemo sredstva za restauraciju slika svetaca koje se nalaze u crkvi Gospe od snijega u Škaljarima, čuvenog slikara Ivana Volarića Piturića. Na kraju kao što u sportu uvijek može bolje, više i snažnije, liberali smatraju da Kotor može bolje, ovo ćemo ostvariti uz podršku građana, radeći zajedno sa svima koji će staviti interes grada ispred svog stranačkog i ličnog interesa, zato poručujem građanima Kotora : Časti sebe glasaj Liberale”- poručio je Vukadinović.

Goran Ćupić, član Predsjedništva LP i kandidat za odbornika predstavio je rezultate inicijative za izgradnju spomenika Knjazu Danilu I Petroviću, prvom svjetovnom vladaru Crne Gore koji je ubijen u Kotoru prije 160 godina.

,,Potpis podrške dale su mnoge ugledne ličnosti, veliki broj građana, a zanimljivo je da su inicijativu potpisali sadašnji i bivši gradonačelnik Kotora. To znači da su prepoznali značaj ove inicijative. Međutim, partija kojoj pripada gospodin Jokić pokazala je jednu nedoličnu ambiciju i u svojim programskim materijalima koje dijele u kampanji napisala je citiram: Za vrijeme vladavine Vladimira Jokića...”. Mi iz LP napominjemo da Jokić niti bilo ko drugi, jer nisu knjaževi i kraljevi, neće vladati Kotorom. Liberali garantuju da se Kotorom više neće vladati, već časno upravljlati u intersu svih gradjana”, poručio je Ćupić.

Podijeli na: