Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

18.09.2024
614

KOTORSKI POKRET: FORMIRAĆEMO BIZNIS ZONE

Formiraćemo biznis zone, koje će omogućiti privrednicima da, uz širok spektar podsticaja, u opštini Kotor pronađu sjedište svojih djelatnosti. U opštini Kotor na području Grbaljskog polja na parcelama koje su u vlasništvu lokalne samouprave formiraćemo biznis zone koje će omogućiti pokretanje privrednog zamajca u različitim djelatnostima kao što su:

 - poljoprivreda – agroindustrija (mala agroprivreda i trgovina, prerada mlijeka i mlječnih proizvoda, mlinsko-pekarska industrija, prerada voća i povrća, proizvodnja bezalkoholnih pića, proizvodnja gotovih jela), 

 - hladnjače; skladištenje; informisanje i komunikacije; stručne, naučne i tehničke djelatnosti; 

 - magacini otvorenog, poluotvorenog i zatvorenog tipa; radni pogoni prerade, dorade, pakovanja i ekspedicije; izložbeno-prodajni saloni; robno-distributivni centri; uslužne djelatnosti; rezervna zona industrije i skladištenja; ostala industrija i skladištenje

 - mješovita namjena sporta i rekreacije 

 - ugostiteljski sadržaj 

– smještajni objekti; privredni objekti 

 - proizvodno zanatstvo, skladišta, stovarišta; robno-distributivni centri - servisne zone; slobodne zone i skladišta itd. 

 Kroz obezbjeđivanje adekvatnih podsticaja, direktno će se uticati na investicione odluke potencijalnih stranih investitora koji razmatraju da se pozicioniraju na tržištu Boke kotorske i cijele Crne Gore. Na ovaj način privlačimo direktne strane investicije u naš grad i otvaramo nova radna mjesta. Potrebno je iste prepoznati i usvajanjem Prostorno urbanističkog plana stimulisati investitore da konkurišu kroz različite vrste podsticaja i da se što prije stave u funkciju ove zone, navodi se u saopštenju koje potpisuje kandidatkinja za odbornicu Kotorskog pokreta Snežana Barba.

 

 

 



 

Podijeli na: