Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

30.05.2023
428

KOALICIJA ZBCG U HERCEG NOVOM

Koalicija "Za budućnost Crne Gore" je u Herceg Novom poručila da će svojim ekonomskim programom realno poboljšati standard građana i oporaviti privredu Crne Gore. "Istaknuto je da se ekonomski plan ZBCG tiče svih kategorija društva i da će se ozbiljnim investicijama pokrenuti domaća ekonomija. Poručeno je da je glas koaliciji ZBCG jedini garant da on neće završiti ni u jednoj ambasadi.
Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević i nosilac liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” je na početku iskazao solidarnost sa progonjenim srpskim narodom na Kosovu i Metohiji i rekao da imaju punu podršku iz Crne Gore.
"Ambasade su tražile od nas posle 30. avgusta da se proglasimo kao genocidan narod i da se odreknemo SPC, da se odreknemo veza sa Srbijom, da nijedan Srbin ne bude u bezbjednosnom sektoru, da osudimo Rusiju, znači, tražili su od nas da se odreknemo sami sebe", naglasio je Knežević.
Pojašnjava da nema ništa protiv Albanaca, Bošnjaka i da je ovo država svih nas, ali poručuje da je potrebno nacionalno pomirenje pravoslavnih Srba i Crnogaraca jer oni čine 80 odsto stanovništva, i to ne na bilo čiju štetu već na korist svih nas.
On je kazao da će čim dođu na vlast već na prvoj sjednici Skupštine Crne Gore kroz izmjene i dopune Zakona o radu povećati osnovnu platu za 13 posto i vratiti topli obrok, zimnicu i regres, ali i obeštetiti 90 000 radnika u megamarkrtima i mega lancima. Usklađivaće penzije sa platama uz rast neto zarade i to će značiti povećanje za 20 posto, a kroz ozbiljne investicije sa kineskom kompanijom će pokazati odgovornost prema građanima Crne Gore. U dogovoru sa Srbijom su spremni da otvore dvije fabrike. Takođe, Knežević je najavio formiranje Ministarstva protiv organizovanog kriminala i korupcije.  
Potpredsjednik NSD i kandidat za poslanika Slaven Radunović je istakao da ZBCG neće obećavati nešto što ne može ispuniti, već da je koalicija napravila plan prema ekonomskim zakonitostima.  
"Zato smo mi pripremili nekoliko projekata koji mogu da se ostvare. Da se omogući PIO fondu da postane 30 odsto investitor, da od prihoda iz energetike se uvećava PIO fond i na taj način se omoguće penzije, kao i pravljenje dvije nove hidroelektrane", kazao je Radunović", stoji u saopštenju.

Podijeli na: