Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

23.05.2023
434

KOALICIJA ZAJEDNO U BIJELOM POLJU: ZA NOVE INVESTICIJ I RADNA MJESTA NA SJEVERU

Juče su u Bijelom Polju kandidati sa liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković” predstavili izborni program koalicije koju sačinjavaju DPS – SD – LP – DUA.

Prisutnima se obratio nosilac liste Danijel Živković koji je kazao da osim same prezentacije programa suština i cilj okupljanja je i namjera da se javnost još jednom upozori na investicije koje su zaustavljene na sjeveru i devastaciju vrijedne opreme koja propada zahvaljujući nemaru prethodne dvije vlade.

Kao jedan od temelja izbornog programa, Živković je naveo ekonomiju i poboljšanje životnog standarda građana:
“Pokrenućemo investicioni ciklus koji nam je potreban da bismo završili započete projekte na Bjelasici, projekte na Đalovića pećini, u Mojkovcu, u Kolašinu, Andrijevici, Rožajama, Beranama, da bi smo sve ono što smo mi započeli doveli do kraja. Imamo konkretan plan. Završimo pregovore sa EU, pokrenemo investicioni ciklus a znamo gdje se taj novac nalazi u evropskim fondovima, završimo ove projekte da ne bi se zaduživali po visokim kamatama, da mi to zarađujemo i da ekonomija bude realno održiva. Fokus našeg programa je na čovjeku. Naša intencija u prvom navratu je da povećamo minimalnu penziju na 350 eura”, saopštio je nosilac liste.
Dodao je da će se lista koju predvodi boriti da građanin ima veću platu, veću penziju i veći lični dohodak ali na realno održivim osnovama, na bazi privrede i ekonomije koja će biti održiva i konkurentna.
Govoreći o Evropskoj uniji on je istakao da je naša država zaustavljena na svom putu usvajanja evropskog sistema vrijednosti:
,,Da su ove prethodne dvije vlade uložile 20% truda u evropske integracije u odnosu na našu kooperativnost kao opozicije, Crna Gora bi danas bila sigurno 5 koraka bliže vratima EU. Zato pozivamo da što prije ubrzamo proces evropskih integracija. Zato smo vrlo jasno saopštili u našem programu – Crna Gora mora da bude prva sljedeća članica EU do 21. maja 2026. godine, navodi se, između ostalog, u saopštenju Koalicije “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković”.  
 

Podijeli na: