Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

12.01.2022
754

KOALICIJA ZA BUDUĆNOST KOTORA POVODOM SJEDNICE SO KOTOR ZAKAZANE ZA 13. JANUAR

Prenosimo saopštenje koje potpisuje koalicija “Za budućnost Kotora”, a koje je danas proslijjeđeno u našu redakciju.  

Povodom sjednice SO Kotor zakazane za sjutra 13.01.2022.god. koalicija Za budućnost Kotora

( NSD,DNP,PZP,Prava CG,SSR) izdaje sledeće saopštenje: 

S obzirom da praktično od formiranja vlasti od strane Predsjednika opštine, ujedno i našeg koalicionog partnera, nije pokrenuta nikakva inicijativa za održavanjem sastanka  na kojem bi se pokušali prevazići nagomilani problemi i doći do zajedničkih rješenja, moramo zaključiti da "prvi čovjek grada" nastavlja sa politikom samovolje i kampanjskog rada, da bi u pet do dvanaest (extra tajmu) ucjenama i pritiscima pokušao doći do svojih političkih ciljeva.

Štaviše na poslednjem Skupštinskom zasijedanju, u momentu kada su naši odbornici napustili sjednicu, samoproklamovani borac za interese grada i građana Kotora je zloupotrebio govornicu obmanjujujući građane pričom da neko iz koalicije ZBK želi da "privatizuje pojedine grane društvenog života Kotora" aludirajući na započete pregovore o reorganizaciji Kulturnog centra ?!

No, istina je samo jedna i to potpuno drugačija, a njemu dobro znana: upravo iz razloga suzbijanja prostora za koruptivne radnje, predložili smo iznalaženje sistemskog rješenja po uzoru na uporednu praksu iz okruženja, a prihvatljivu za sve političke takmace!

Stavljanje na javnu raspravu Predloga odluke o budžetu Opštine Kotor za 2022. godinu bez prethodnih konsultacija sa koalicionim partnerima, samo je dio problema a očigledan je nedostatak dobre volje ,,prvog među jednakima" u rješavanju istih. 

 Status prebjeglih odbornika Jelene Parapid i Pavla Popovića naročito je problematičan. Kada se zna da OIK još uvijek nije postupila po zaključku DIK-a u slučaju odbornika Popovića, onda se politička korupcija nameće kao logičan epilog i koalicija ZBK podržava stav naših odbornika o bojkotu skupštine.

Zato pozivamo gospodina Jokića da prekine sa deklarativnom borbom za interese građana i medijskom samopromocijom i vrati se istinskom radu za dobrobit grada Kotora poštujući pravila koalicione vlasti! U koaliciji ZBK uvijek će pronaći konstruktivne saradnike,spremne na saradnju, ali samo na ravnopravnim osnovama. U suprotnom nećemo davati legitimitet ovakvoj lakrdiji od vlasti učešćem u daljem „radu“ SO Kotor, čime bi od najvećeg zakonodavnog doma pravili farsu i poligon za autokratske političke igre predsjednika opštine. 

KOALICIJA ZA BUDUĆNOST KOTORA 

Podijeli na: