Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

03.06.2023
360

KOALICIJA ZA BUDUĆNOST CRNE GORE ORGANIZOVALA POBJEDNIČKI SKUP U BIJELOM POLJU

U Bijelom Polju na skupu koalicije "Za budućnost Crne Gore" je poručeno da narod ne želi da se u CG pita strani faktor već građani i da država treba da ima samostalnost u odlučivanju o svojoj sudbini. Navode da zastupaju ekonomsku politiku koja će poboljšati životni standard građana i potencijal domaće privrede. Naglašavaju da glasati ovaj politički savez znači stvarne promjene kako bi zemlja krenula naprijed.

Predsjednik NSD Andrija Mandić je kazao da svi oni koji nisu mogli da se zaposle i koji su bili diskriminisani po nacionalnoj ili vjerskoj osnovi treba da dobiju prednost nad onima koji su uživali u benefitima režima Mila Đukanovića.  

,,Mi smo uspjeli na tim nižim nivoima vlasti, pogotovo preduzećima, da nađemo najbolje, vodeći računa i o onima koji su dugo bili diskriminisani", rekao je Mandić.

Objašnjava da jedino koalicija ZBCG može demontirati do kraja bivši režim koji i dalje opstaje, pogotovo u pravosuđu.

"Primjer za to je Milo Božović, kojem je Apelacioni sud ukinuo prvostepeno rješenje za produženje pritvora, dok Viši sud potvrđuje rješenje o produžavanju pritvora i to usred kampanje kako bi se nanijela šteta samoj koaliciji", istakao je Mandić.

Naglasio je da su imali razgovore sa velikim kineskim kompanijama koje su spremne da ulože 5 milijardi evra u velike infrastrukturne projekte i finansiraju ih svojim sredstvima koja će vraćati iz profita od tih investicija, a Crna Gora se neće dodatno zaduživati. Ti projekti obuhvataju završetak auto-puta, nove elektrane, rekonstrukciju željezničke pruge, modernizaciju Luke Bar.

Predsjednik DNP-a Milan Knežević je kazao da građani treba da odluče da li ćemo da živimo u Ambasadoristanu ili u Crnoj Gori.

"Ambasadoristan su svi ovi "eksperti" koji se groze nas što smo se borili protiv vlasti 20 godina. I kada smo pobijedili 30. avgusta, desilo se da smo 1.septembra shvatili da nijesmo pobijedili jer u Ambasadoristanu važe druga pravila. Da su postali ministri oni koji nijesu glasali na izborima, niti su bili u CG i koji su glasali za DPS", rekao je Knežević.

Ističe da su Bošnjaci, Albanci i drugi manjinski narodi njihova braća.

 

(navodi se, između ostalog, u saopštenju koalicije “Za budućnost Crne Gore”)

Podijeli na: