Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

23.05.2023
500

KOALICIJA ZA BUDUĆNOST CRNE GORE ODRŽALA POBJEDNIČKI SKUP U PODGORICI

Skupom u prepunoj sali Stare zgrade Vlade u Podgorici počela je izborna kampanja koalicije „Za budućnost Crne Gore“ gdje je poručeno da jedino glas za ovaj politički savez garantuje da se Demokratska partija socijalista nikada neće vratiti na vlast. Na prvoj konvenciji su istakli da znaju za plan zapadnih ambasada da isključe stranke ove koalicije iz buduće vlasti i sastave Evropu sad i DPS. Pozvali su PES i koaliciju Demokrata i Ure na postizborni zajednički rad kao u opštinama gdje udruženo vrše lokalnu vlast i upozorili ih da ne slušaju ono što im predlažu ambasade jer to nije dobro ni za njih ni za građane.

„Ukoliko samo ponovimo rezultat sa predsjedničkih izbora, a ne sumnjam da ćemo ga unaprijediti, nema buduće Vlade Crne Gore bez koalicije ZBCG. Nama ne treba Vlada zbog fotelja, već da bi sposobni ljudi, kao oni koje smo imenovali u opštinama i javnim preduzećima, mijenjali Crnu Goru. Svuda smo imali sjajne rezultate gdje su došli kadrovi iz našeg političkog saveza. Mi smo te prilike, doduše male, iskoristili na najbolji mogući način“, rekao je predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić.
On navodi da je ova koalicija ponosna na to što nije zaboravila one ljude sa kojima su se borili protiv režima Mila Đukanovića i diskriminacije srpskog naroda i da se danas oni koji se ranije nisu mogli zaposliti jer su Srbi, a imali su stručne kvalifikacije i znanje, ističu kao najbolji radnici. Naglašava da ih zabrinjava što je dosad vlast uglavnom sastavljala ambasada SAD i ambasade drugih zapadnih zemalja.
„Dužni smo da istrajemo na putu koji smo započeli i da snagom našeg naroda i naših glasova kolegama iz PES-a kažemo – vi ste naši partneri, mi smo vaši partneri, nemojte da idete sa DPS-om. Pružamo ruku saradnje“, ističe Mandić.
Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je da će u saradnji sa Srbijom otvoriti dvije fabrike na sjeveru Crne Gore i da taj dio zemlje zaslužuje da bude zamajac razvoja države, te da će ekonomskim reformama vratiti regres, topli obrok i zimnicu, što je povećanje od 13 posto na osnovnu zaradu i da se to može realizovati izmjenama zakona već na prvom skupštinskom zasijedanju, navodi se, između ostalog u saopštenju Koalicije “Za budućnost Crne Gore”.
 

Podijeli na: