Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

07.06.2023
339

KNEŽEVIĆ: BLAGOSTANJE ZA SVE LJUDE U CRNOJ GORI – TO JE NAŠA ODGOVORNOST I CILJ

 

Naš zajednički cilj je – da se svaki građanin u Crnoj Gori osjeća dostojanstveno i sigurno. Da svi znamo da država, konačno, brine o svakom čovjeku.

Znamo istinu da je preveliki broj ljudi bio ostavljen i zaboravljen od strane države. Bez pristupa radnim mjestima, suočeni s nepravdom i degradiranjem tokom niza godina. Bili su osuđeni na borbu za golo preživljavanje, pritom, mnogi bez prava na penziju!

Pravda je da demontiramo stari režim, to je naš cilj i misija. Tada pravda donosi dostojanstvo i sigurnost u živote svih nas, ali i naših roditelja, i svih starijih sugrađana. Oni su gradili ovu zemlju, vaspitavali nas, i naša je dužnost da im uzvratimo pažnjom, ljubavlju i brigom. Naša obaveza jeste da pružimo podršku većini koja je bila odbačena, marginalizovana od strane bahatih, korumpiranih političara bez trunke savjesti.

Dragi prijatelji, naša politika je jednostavna i istovremeno velika kao naša ljubav koju gajimo prema roditeljima i svim starijim generacijama.

Odmah ćemo usvojiti Zakon da svako u Crnoj Gori ko ima više od 61 godinu, svako ko nije bio u mogućnosti da stekne dovoljno godina radnog staža za penziju, svako ko je bio prisiljen da radi na crno, kada napuni 67 godina, od države prima staračku nadoknadu u iznosu od polovine minimalne penzije. Znamo da to nije mnogo, ali daje novu sigurnost žrtvama bivšeg režima.

Ovakav plan nekome može izgledati nedovoljno širok, ali briga i podrška za naše najstarije ukućane, komšije, prijatelje i poznanike pokazuje karakter i snagu našeg društva u cjelini.

Zato ćemo isto onako kao što brinemo o svojim najstarijim ukućanima – brinuti i za sve penzionere u Crnoj Gori.

Dolazi odlučujući dan – jedanaesti jun, kada mi, konačno, preuzimamo odgovornost za budućnost svih čestitih i pravdoljubivih građana Crne Gore.
Zato tražim vašu podršku jer verujem da će samo građani odlučivati o budućnosti Crne Gore.

Ovo je jedinstvena prilika da zajedno izgradimo bolju Crnu Goru, pravednu i dostojanstvenu.

(saopštenje - liste "Za budućnost Crne Gore" koje potpisuje nosilac Milan Knežević)

Podijeli na: