Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

28.12.2023
1439

KLUB ODBORNIKA DPS O OTKAZIVANJU SKUPŠTINE

Saopštenjem za javnost danas se oglasio klub odbornika DPS Kotor:

“Poštovani građani,

Odbornici DPS Kotor sa nestrpljenjem su očekivali jutrošnju sjednicu SO Kotor i usvajanje, po riječima vlasti, istorijskog budžeta od 44.682.000 eura. Od pompeznih najava do stidnog otkazivanja sjednice. vladajuća većina, to svi znaju, odavno ne funkcioniše. Tokom cijele 2023. godine održane su samo tri radne sjednice lokalnog parlamenta uz dvije tematske / Luka i Primorac/ sa po jednom tačkom dnevnog reda. Nesklad unutar vlasti može se vidjet na svakom koraku. Ušli smo u izbornu godinu i svaki funkcioner sprovodi svoj predizborni program. Tu prednjači potpredsjednik Kovačević sa novom partijom ili pokretom kako ga on naziva. Predsjednik Jokić nakon svih trgovina sa odbornicima shvatio je da ne može kupiti koliko može izgubit. Njegovi odbornici ga napuštaju. Interesantno, ovog puta nije bilo odbornika koji bi zbog “interesa grada” podržali ovakav budžet. Možda bi i bilo da su smogli snage i otvorili sjednicu i u demokratskoj raspravi došli do najboljih riješenja. Ovako su uveli opštinu po drugi put u privremeno finansiranje u poslednje tri godine.

Na ovoj sjednici bilo je još značajnih odluka za život građana naše opštine. Najzačajnija odluka je “Odluka o zaduživanju za realizaciju projekta vodosnadjevanja i prihvatanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskoj obali” Opština se trebala zadužit za 4.500.000 eura za realizaciju nastavka kanalizacionog sistema od Glavata do Stoliva, podvodnom vezom sa Perastom i Risnom, kao i rekonstrukcijom vodovodne mreže. Kredit je iz sredstava Njemačke KfW banke za razvoj. Kamatna stopa od 2% , rok otplate 20 godina i grejs period od 10 godina. Ovo je projekat koji je riješavao ekološki problem u našem akvatorijumu i riješava gubitke u vodovodnoj mreži. No odbornici većine na mare za građane i riješavanje životnih probleme. Mnogo važnije je ko će od ponuđenog kolača uzeti više za svoj predizborni program.

Pored ove tačke trebalo je utvrdit novu cjenu vode i pomoći Vodovodu da nastavi normalno funkcionisanje.

Posebno pitanje je kako će sprovesti Program investicionih aktivnosti. Pored ovih bilo je i drugih tačaka od posebne važnosti za građane.

Ako većine nema kao što se vidi korektno bi bilo prema građanima da se njima vrati mandat i da raspišemo lokalne izbore. Očekujemo od nezadovoljnih odbornika većine da pokrenu incijativu za skraćenje mandata.

Poštovani građani klub DPS u lokalnom parlamentu spreman je da aktivno učestvuje u radu lokalnog parlamenta i da pun doprinos razvoju našeg grada”, stoji u saopštenju koje potpisuje predsjednik kluba odbornika DPS-a Željko Avramović.

 

Podijeli na: