Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

14.07.2021
2275

IZABRANI PREDSTAVNICI ZA IX KONGRES SNP CRNE GORE

U predvečerje devetog Kongresa SNP CG, koji će se održati 31.jula u Podgorici, u Kotoru je održana Sjednica OO SNP Kotor u proširenom sastavu.

Sjednici su prisustvovali predsjednik SNP-a CG i poslanik u Skupštini CG Vladimir Joković, potpredsjednica SNP-a CG i poslanica u Skupštini Crne Gore  Danijela Đurović, kao i funkcioner SNP-a CG Vasilije Lalošević i predsjednik SNP-a Budve Krsto Rađenović.

Sjednica OO SNP Kotor se odvijala u dva dijela. U prvom dijelu je obavljen prijem novih članova, njih 28-ro, od kojih 24-ro do 30 godina i 4-ro do 40 godina. Među njima je 12 ženskih i 16 muških. Najviše ih je sa fakultetskim obrazovanjem – 21 od kojih je jedan magistar i dva doktora nauka. Dakle, po stručnosti su, profesori, inženjeri, ljekari, pomorci, pravnici, politikolozi itd.

Nakon uvodnog izlaganja i čestitke zbog pristupa ovoj partiji koja je svo vrijeme svog postojanja sačuvala svoj ugled i svoj imidž predsjednik OO Ljubenko Borović im je uputio čestitke i zaželio uspješan rad.

Članske karte za novih 28 članova uručio je presjednik SNP-a CG Vladimir Joković istakavši u svojoj čestitci da su oni ponos i budućnost SNP-a.

U drugom radnom dijelu obavljeno je predlaganje predstavnika za deveti Kongres SNP-a CG, predsjednika partije, kao i članove glavnog odbora i partijskih komisija i odbora.

Za predsjednika SNP-a CG jednoglasno je predložen aktuelni predsjednik Vladimir Joković.

Za predstavnike, koji će učestvovati na devetom Kongresu izabrano je 12 predstavnika od kojih 10 mladih i 2 starija. Ispoštovana je statutarna odluka da među njima bude 20% mladih i 30 % žena. Predstavnici za deveti Kongres su: Irena Petrušić, Ana Marija Đinović, Ivana Kečina, Marija Odža, Srđan Čučković, Nemanja Petrović, Mirela Dašić, Branka Miljenović, Ivana Vukasović, Dejan Keljević, Dragiša Borović i Neđeljko Krivokapić.

Za članove budućeg, glavnog odbora SNP-a CG izabrani su: Irena Petrušić doktor nauka, Ana Marija Đinović politikolog, Srđan Čučković dipl. ekonomista i Ivana Kečina magistar u pomorstvu.

U Statutarnu komisiju predložen je Aleksa Blagojević, diplomirani pravnik i zamjenik glavnog administratora u opštini Kotor, dok je u nadzorni odbor predložen diplomirani ekonomista Đuro Avramović.

Pored ovih izabranih kandidata na devetom Kongresu učestvovaće i dosadašnji članovi glavnog odbora SNP-a CG: Slobodan Vukasović, Đorđije Račić, Slobodan Stojanović, Slađana Gopčević i Ljubenko Borović.

Na ovoj sjednici je formirana asocijacija mladih za čijeg predsjednika je izabrana Ana Marija Đinović diplomirani politikolog i asocijacija žena za čijeg predsjednika je izabrana prof.mr. Slađana Gopčević.

Novoizabranim predstavnicima na devetom Kongresu, koji će se održati 1. jula u Podgorici (subota) čestitke su uputilli funkcioneri SNP-a CG Danijela Đurović, Vasilije Lalošević i Krsto Rađenović, koji su u svom obraćanju istakli da gledajući ove mlade ljude ne treba brinuti za budućnost SNP-a i njeno dalje trajanje.

 Ljubenko Borović

Predsjednik OO SNP Kotor

Podijeli na: