Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

22.08.2020
714

HRS-JOVANOVIĆ: RAVNOMJERNIM ULAGANJEM MOŽEMO OSNAŽITI CJELOKUPNU PRIVREDU

"Prioritet programskog djelovanja Hrvatske reformske stranke jeste ekonomski razvoj Crne Gore, koja će dovesti do porasta životnog standarda i stabilne socijalne politike.

Za nas u HRS -u su razvoj energetike i saobraćajne infrastrukture važni preduslovi za ukupni privredni razvoj zemlje. 

Uz turizam, koji će ostati jedna od najvažnijih grana privrede, neophodno je razvijati i poljoprivrednu proizvodnju baziranu na malim porodičnim gazdinstvima, ali i kroz mala i srednja preduzeća.

Snažnom podrškom domaćoj proizvodnji  i stvaranjem konkurentnog domaćeg proizvoda omogućićemo smanjenje uvoza na pristojnu mjeru, ali i kupovinu domaćeg , na način da se veliki trgovački lanci pravilno usmjere.

U tom pravcu osnovni ciljevi politike HRS-a su samostalnost u proizvodnji, većine poljoprivrednih proizvoda, po konkurentnim cijenama i zadovoljan poljoprivrednik, koji dobro živi od svoga rada.

Takođe, HRS će dodatno podržati razvoj konkurentnog i prilagodljivog prehrambeno-prerađivačkog i ribarskog sektora, temeljenog na sigurnosti hrane, zaštiti okoline i pridrodnih resursa.

Zato ćemo se zalagati za razvoj moderne poljoprivredne proizvodnje koja će biti potpomognuta učinkovitijim, pravednim i dostupnim mjerama podrške, kao i povećanim udjelom novih naučnih i tehnoloških mogućnosti.

Podrška samozapošljavanju kroz razne programe edukacije, prvenstveno mladih, biće važan pravac djelovanja HRS-a kako bi se osposobili za produktivno i inovativno preduzetništvo.

Samostalnost u proizvodnji većine poljoprivrednih proizvoda po konkurentnim cijenama i zadovoljan poljoprivrednik koji dobro živi od svoga rada. Crna Gora ne može biti samo potrošačko, već društvo koje mora i da zarađuje.

Samo mudrim odlukama i ravnomjernim ulaganjem možemo osnažiti cjelokupnu privredu" – navodi se u saopštenju Hrvatske reformske stranke Crne Gore koje potpisuje Tanja Jovanović, magistrica ekonomije.

Podijeli na: