Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

04.05.2021
394

DSS: NAJOŠTRIJE OSUĐUJEMO SKRNAVLJENJE HRAMA SVETOG NIKOLE

Prenosimo saopštenje Demokratske srpske stranke (DSS) koje potpisuje predsjednica Dragica Perović.

 

Demokratska srpska stranka sa gnušanjem najoštrije osuđuje najnovije i najprizemnije skrnavljenje Hrama Sv. Nikole, kao i vrijeđanje supruge kotorskog paroha, našeg oca Nemanje Krivokapića, baš na Vaskrs, najveći hrišćanski praznik!

Neviđeni vandalizam počinjen od strane kotorskih mladića u alkoholisanom stanju najbolje govori gdje smo kao društvo došli i kakvo smo dno dotakli?! Bez pretenzija da nekog osuđujemo prije zvaničnog stava nadležnih organa, ne možemo ostati imuni na najnovije ponašanje udruženih huligana. Stoga, ako je suditi po onoj narodnoj da pijan radi ono što trijezan misli, mnogo je. Mnogo je da se u Kotoru gradu kulture i zavidnog civilizacijskog života dešavaju incidenti poput uriniranja po hramu! Mnogo je da to rade mladići sportisti prepoznatljive političke orijentacije, od kojih je jedan i konzument odborničkog mandata lokalnog parlamenta i to za vrijeme policijskog časa?!

Sada je više nego očigledno da onaj ko se kao uzor i politički ideolog nalazi na čelu partije, koju predstavlja kotorski sportski podmladak po imenu Danilo Adžić, Miloš Banićević i Filip Krivokapić, nema čime dičiti. U najmanju ruku za očekivati je da se makar u njihovo ime izvini Kotoru, kotorskoj javnosti, gospođi Ivani, supruzi našeg paroha Nemanje Krivokapića, potomka blaženopočivšeg oca Moma Krivokapića. Inače, NEMA KOMPROMISA!

Za Demokratsku srpsku stranku to je najmanje što Milo Đukanović, predsjednik partije i države treba da uradi, i da smiri tenzije umjesto što ih iz nedjelje u nedjelju „hrabri“ i podgrijava prećutnim podržavanjem patriotskih auto kolona?! U suprotnom, aktuelno uriniranje po hramu i vulgarno vrijeđanje popadije Krivokapić, je de facto i de iure direktna posledica njegovog nečinjenja!

 

PREDSJEDNICA

Dragica Perović

 

Podijeli na: