Politika

25.12.2021
108

DSS: DOBAR POTEZ VLADE ULIVA NADU U EKONOMSKI OPORAVAK  

Demokratska srpska stranka smatra da je vladin projekat, po kome bi, između ostalih benefita, minimalna cijena rada bila povećana na 450 evra, dobar potez ove Vlade koji građanima uliva nadu u ekonomski oporavak i bolje dane. Jasno je da se radi o jednom sistemskom djelovanju upakovanom u Predlogu Zakona o Budžetu za 2022 godinu, koji bi trebalo da promijeni mnogo stvari u ekonomiji i, što je najvažnije, to građani jasno vide i podržavaju.

Podrška za niz vladinih projekata i reformi u oblasti privrede stiže i sa najvažnijih međunarodnih adresa što sve daje jasnu sliku da Crna Gora samo dobija ovakvim pristupom. Stoga, aktuelna međupartijska utakmica i nadgornjavanje u podnošenju brojnih amandmana  na Predlog Zakona o budžetu, u čemu nažalost prednjači pozicija, je prešla sve granice dobrog ukusa i nisu na fonu interesa građana i učvršćivanja aktuelne vlasti. Naprosto, nerealno je  30–godišnje nepravde i greške bivše vlasti rješavati kroz predloženi budžet. Tek je godina dana prošla od preuzimanja vlasti. Ne može sve i odmah, bitna je dobra namjera, a to je očigledno i nesporno! Građani očekuju odgovorno ponašanje od poslanika oko usvajanja budžeta, a samim tim i stvaranja dobre finansijske platforme  za sveukupni narodni i državni boljitak. Uz to, Za DSS, predloženi Budžet nije koncipiran na konceptu dosadašnjih Đukanovićevih budžeta sačinjenih po principu „tajkuni troše, kuća časti“, a nije ni Sveto pismo da se u hodu ne može rebalansom intervenisati.             

Stoga, DSS ohrabruje najava predstavnika parlamentarne većine da će glasati za Predlog Zakona o budžetu za 2022. godinu, pa iskreno pozivamo na izglasavanje bez  ucjena, na koji način bi se izbjegao najgori mogući scenario i osujetila želja i najminornije mogućnosti povratka režima Mila Đukanovića.

 

PREDSJEDNICA

Dragica Perović

Podijeli na: