Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

14.07.2020
529

DSS: BAKLJADA PRETVORILA SAN ĐOVANI U BUKTINJU

Prenosimo saopštenje Demokratske srpske stranke (DSS) koje potpisuje predsjednica Dragica Perović.

Demokratska srpska stranka najoštrije osuđuje jučerašnje piromansko orgijanje sa pogubnim posledicama posebno po grad Kotor, gradu sa UNESKO – ve liste kulturne baštine. 

Jučerašnji, a posebno sinoćni vatreni tornado koji je protutnjao Crnom Gorom kojeg su euforično izazvali „NN građani“, pod zaštitom  državnih zastava, u čast Dana državnosti, ledi krv u venama! Sinoćnja bakljada, uz neartikulisane 12 julske pokliče „E viva, e viva, e viva Montenegro“, uz neizbježne zdravice i kod većeg dijela slavljenika u alkolholisanom stanju. pretvorila je kotorski San Đovani u jednu veliku buktinju. Sinoć se iz Kotora, zahvaljujući društvenim mrežama, uživo moglo direktno pratiti  kako gori UNESKO -ova kulturna baština.! Sramota i šta reći, osim da neko ko hajdučijom, korupcijom i pajserom na silu i sramotu otme i preuzme vlast, na godišnjicu te i takve „vladavine“ za sobom mora ostaviti zgarište. Do sada smo kao posledicu kriminogenih radnji imali slike izgorenih automobila, a sada u režiji DPS –a,  imamo  SPRŽENU ZEMLjU  u doba NKT-e  vladavine.

Zato, DSS insistira i traži od NKT-a odgovor na pitanje - Da li su se tokom ove besprizorne slavljeničke euforije od strane „NN građana“ poštovale sve mjere zaštite? Konkretno,  da li su skupovi od 100 tinak i više građana, bez maski i socijalne distance  dozvoljeni samo na i za vrijeme  državnih praznika,  uz uslov da budemo ogrnuti držvnom zastavom? Ako je odgovor pozitivan DSS skida kapu, a ako nije DSS pita  - hoće li se sankcionisati ovakvo ponašanje? Hoće li se postupak ex officio pokrenuti, ili će pošteni građani koji posjeduju dokaze, kao lojalni građani države CG, koji prije svega vole svoj život i živote članova porodice, komšija i sugrađana, sami prijavljivati učesnike. Ovo zato, jer u suprotnom zaključujemo da NKT vjerovatno prećutno, u ovo predizborno vrijeme, aminuje da slavljenici viralno diljem Crne Gore „siju“ Covid 19 ne bi li nas sve po kućama samoizolovali?! Istina, mi iz DSS, kao  stranka koja baštini tradicionalne vrijednosti, a iznad svega kao vjerujući ljudi, molimo se današnjim svecima Sv. Damjanu i Kozmi da nas zaštiti od ove sveukupne pošasti!

Na kraju, DSS zaključuje da, nakon jučerašnjeg slavljeničkog pira, bar što se Kotora tiče,  danas imamo spržene kotorske bedeme na potezu između crkve Sv.Ivana i Gospe od zdravlja, i kičerski izgled prenakićenog grada malim, većim i najvećim državnim zastavama,  koji svojim izgledom više podsjeća da se juče proslavljao doček kineske nove godine, a ne Dan državnosti. Da zaključimo, kakva vlast takvo i slavlje Dana državnosti, čije su pogubne posledice oni  sami na FB najbolji prokomentarisali „Mi smo je stvorili – mi je možemo i zapaliti“! Može li tako g-dine Katniću? 

               

                                                                                    

                                                               

Podijeli na: