Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

04.09.2021
514

DSS POVODOM USTOLIČENJA JOANIKIJA

Demokratska srpska stranka (DSS)  kako je, sa čednom radošću u duši,  dočekala vijest da je na zasijedanju Svetog arhijerejskog sabora za novog Mitropolita crnogorsko – primorskog izabran Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, sa istim takvom žarom i čednošću danas dočekuje Patrijarha Porfirija, kojeg ćemo mi, vjerujući narod Crne Gore, dočekati u podgoričkom Hramu i sjutra mirno, sa dobronamjernim željama, ispratiti u sjedište Mitropolije crnogorsko – primorske, na Cetinju, na ceremonijalno ustoličenje!        

Neskrivena radost koja je izborom ukog i mudrog Mitropolita Joanikija zavladalala u dušama i srcu zdravovjerujućeg naroda utemeljena na prađedovskoj vjeri, a vaskrsloj na prošlogodišnjim litijama, ne stišava se kod nas, sve do zvaničnog sveštenog čina ustoličenja na tronu Sv. Petra i svih prethodnih crnogorskih Mitropolita, uključujući i njegovog imenjaka Mitropolita Joanikija Lipovca.

Stoga, nas zaista bezmalo čudi retorika ovih drugih, na čijem čelu se zvanično „vaspostavio“ kohabitacioni Predsjednik CG- Predsjednik DPS i njegova kratkovidost,  da ne vidi  kuda gura (neznaveni) narod?! Zar ne vidi da on nije Crna Gora? Zar ne vidi da nije ugrožena CG, već on i njegova porodična i politička dinastija?! Zar ne vidi da su to vrijednosti koje nemaju podršku naroda kojeg je mentalno, materijalno, a počesto i fizički, zlostavljao proteklih 30 godina?! Zar je zaboravio da je bio i istorijski ostao zabilježen datum 30 avgust 2020. godine, kada je narod rekao NE i izabrao neke druge vođe!           Zar je......i još mnogo drugih zar?

Pitamo dokle će više taj naš bivši vođa misliti da može da gura narod ispred sebe da „bije njegove bitke“ i to baš sada kada su pale maske! Zato mu mi iz Demokratske srpske stranke  kažemo maske su pale! Došli su neki novi ljudi i nove vođe, kako u svetovnoj, tako i duhovnoj vlasti! To su činjenice, svidjelo se to nekome ili ne. Većinska narodna volja je svetinja i u skladu sa tim se trebamo svi ponašati.

Zato sjutrašnji dan, 5. septembar, za Demokratsku srpsku stranku i ustoličenje našeg Mitrpolita Joanikija, od strane Patrijarha Porfirija i vjernog sveštenstva Srpske Pravoslavne Crkve, je svečani čin, kojeg sa neskrivenom radošću dočekujemo, onako kako nas je naš Mitropolit umolio, da u svojim lokalnim svetinjama i u svojim domovima sa radošću u duši propratimo njegovo ustoličenje.

Dostojan bio, jeste i biće! Amin!

 

Saopštenje DSS-a potpisuje predsjednica Dragica Perović

Podijeli na: