Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

12.05.2022
824

DRAŠKOVIĆ: ŠTO SU NEKAD BILI POROCI, DANAS SU OBIČAJI

Saopštenje predsjednika OO Liberalne partije Crne Gore Kotor Vida Draškovića prenosimo u cjelosti:

“Svaki ljudski porok ima svoje porijeklo u neznanju. Zadovoljenje vlastitih mana rađa drskost.Što su nekad bili poroci,danas su običaji.Izdaja prijatelja,samo je priprema za izdaju domovine.

Brzo nakon uspostavljanja idila kotorske vlasti je uzdrmana. Dajući glas za izbor predsjednika opštine vjerovali su da su tim činom obezbijedili uslove za ostvarenjem svojih ciljeva.No prevarili su se.Nijesu računali na principijelnost predsjednika,koji se otrgao njihovoj kontroli.A i da je želio nije mogao svima udovoljiti,ako se zna da vladajuću koaliciju čini više političkih subjekata no što imaju odborničkih mjesta.

I kada se očekivalo da je vlast na “izdisaju”infuziju joj daju,iz njima poznatih razloga,odbornici opozicije vraćajući je u život.Svjesni da su preživjeli pokazaše da je za njih pravo i pravednost snaga jačega.Tako su legalizovali i u legalne tokove uveli nelegalno, bez odluke o privremenom finansiranju ,trošenje budžetska srestva.

Transparetnost rada ove vlasti,čime se hvale,najbolje se vidi iz ugovora o saradnji koji su zaključili sa podobnim emiterima. Lokalni komercijalni emiter “Skala radio“ koji sluša malo ne pola građana Kotora nije bio podoban i nije sa njime zaključen ugovor o saradnji.Ne zaključenje ugovora sa “Skala” radijom je diskriminacija građana.O transparetnosti govori i Sporazum zaključen 24.novembra 2021.g između gospodina Jokića, bivše ministarke Bratić i gospodina Martinovića o petogodišnjem pokroviteljstvu manifestacije Kotor Art, koji je čuvan u najvišoj tajnosti do 16. marta 2022.g.

Kotor Art – Don Brankovi dani muzike je manifestacija koju zavređuje Kotor.No postavlja se pitanje : da li je kvalitet izvođača adekvatan uloženim sredstvima.?To pitanje pobuđuje sumnju da u izboru izvođača ima koruptivnih radnji.Naročito kad se zna da naša sugrađanka ,Nađa Janković, je jedna od najvećih svjetskih umjetnica na gitari i da nije zavrijedila poziv za nastupanje. Najveći svjetski centri ponosili bi se na takav umjetnički biser.Tražena je na svim meridijanima u svim velikim centrima, samo izgleda u Kotoru, svom gradu ,za nju nema interesovanja.

No ova vlast sredstvima građana plaća podobnost, a ne kvalitet.

U sportu su mimo Odluke o raspoređivanju srestava podijelili sportive na vodene i kopnene.Ta podjela je služila da se onemogući da VA Cattaro dobije sredstva adekvatna kvalitetu njihovog rada. Podsjećam da se zna da su iz VA Cattaro izašla 3 reprezetativca,a u mlađim selekcijama je osam kandidata,što potvrđuje kvalitet rada u ovom klubu.

Za razliku od VA Cattara kvalitet rada u fudbalskim klubovima “Bokelj” i “Grbalj”ogleda se u tome da od 29 igrača do 15 godina selektiranih iz Bokelja nema ni jedan kandidat, a iz Grblja je jedan kandidat.

Rezultati ovakavog rada u klubu sa mladima je neznatan broj igrača iz Kotora u ovim klubovima.

Kako se dovode fudbaleri iz drugih sredina tako je ova vlast prepoznatljiva po zapošljavanju kadrova iz drugih opština,pa je Kotor postao Meka za neraspoređene kadrove,podržaoce ove vlasti.

Neka čitalac zaključi plaća li se kvalitetan rad ili podobnost” – navodi se u saopštenju predsjednika OO Liberalne partije Crne Gore Kotor Vida Draškovića.

 

 

 

 

Podijeli na: