Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

20.08.2020
611

DR ILIĆ: ČUDO SE (NE) DOGAĐA

Konačno se i to desilo. Ministar zdravlja Kenan Hrapović posjetio je prvi put Opštu bolnicu Kotor, minut do dvanaest, na kraju svog četvorogodišnjeg mandata.

Iako su se protekle četiri godine, u bolnici dešavale brojne aktivnosti dužne pažnje .

Tako na primjer nabrojaćemo neke ,a to su generalna adaptacija bolničkih kapaciteta, nabavka nove opreme, kadrovsko pojačanje, realizovana prva javno-privatna saradnja u zdravstvenom sistemu liječenja stranih pacijenata, odobren do sada najveći IPA projekat u javnom zdravstvenom sistemu Crne Gore vrijedan 350.000 eura.

Takođe, nikada javno, nije se izjašnjavao o radu tadašnjeg menadžmenta, koji je od struke kao i njegovih najbližih saradnika, ocijenjen kao vrlo uspješan. U prilog tome ,govori i činjenica ,da su međunarodni eksperti prvo dolazili u OB Kotor, kao reprezentativni primjer uspješnog vođenja u našem zdravstvenom sistemu, koji zaslužuje dalja ulaganja.

Čitavo vrijeme mandata pomenutog ministra, evidentno je bilo obilježeno kontinuiranim ignorisanjem menadžmenta pa i same bolnice, jer se očigledno vodio principima partijske (ne)podobnosti, a ne struke. Podatak da je od budžeta za kapitalnu opremu u vrijednosti od oko 11.5 miliona eura, Regionalnoj opštoj bolnici Kotor opredijeljeno oko 90.000 eura (0.8% gore pomenutog budžeta)dovoljan je dokaz za potvrdu ovog stava.

Dakle, sve što je u protekle četiri godine realizovano u bolnici ,obezbijeđeno je uglavnom iz sopstvenih sredstava bolnice i donacija umješnošću menadžmenta i trudu zaposlenih.

Tada je iz njegovog kabineta saopšteno, da se ne objavljuje tekst o potrebi izgradnje nove bolnice,dok je dio tog teksta pod nazivom „Zašto je Boki i Budvi potrebna nova bolnica“ nedavno objavljen u medijima. Jedino što o toj temi je stiglo iz iz Ministarstva zdravlja CG , je pismo ministra iz prošle godine ,u kojem obavještava menadžment OB Kotor da će projekat izgradnje nove regionalne bolnice ući u kapitalni budžet za 2020 god, što se naravno nije desilo.

Stoga, ova prva posjeta ministra, a nadamo se i njegova zadnja u ovoj funkciji, je bila samo sa ciljem njegove jeftine lične i partijske promocije, sa efektom koji ne zaslužuje ozbiljan komentar.

 

Saopštenje OO SDP Kotor

Podijeli na: