Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

07.04.2022
1271

DF KOTOR: ZAŠTO JE ĐUKANOVIĆ IZABRAO DA VISOKOG GOSTA DOČEKA BAŠ U KOTORU

Juče je u našem gradu boravio predsjednik Republike Kipar Nikos Anastasiades. Dočekali su ga predsjednik države Milo Đukanović i predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić. Ništa zanimljivo, rekli bi neupućeni. Međutim, nije baš tako – zašto je Đukanović izabrao da visokog gosta dočeka baš u Kotoru.  

Naravno, bira opštinu gdje ima svog gradonačelnika i to koga je za malo spasio prije nekoliko dana. Zato ga je predsjednik Opštine dočekao onako snishodljivo i srdačno u maniru onoga koji duguje. Sigurni smo da će Jokić uzvratiti uslugu i da će se dogovoriti sa DPS-om da bratski podijele duboku državu.   

Kao ozbiljni političari i državnici prikazali su gostu, uz muziku i veselje, Kotor i Crnu Goru kao Potemkinova sela. Sve blista, narod srećan i zadovoljan kako jednim tako i drugim predsjednikom i naravno odan stranim ambasadama koje baštine zapadne vrijednosti, na što god se to odnosilo. Doduše, nisu to najbolje znali da pokažu pri jučerašnjem susretu, ali biće bolje drugi put. 

Čuli su se i aplauzi, vjerovatno od ona tri zajednička odbornika koji nisu prilazili jer ne znaju gdje da stanu, malo bliže Jokiću ili pak do Đukanovića, ipak s njim imaju duži staž, a vole obojicu.   

Jokić, velemajstor samopromocije, koju sprovodi serijalom svakodnevnih obmanjujućih saopštenja na opštinsku Vajber grupu, pokušao je ovom prilikom prikazati susret sa Đukanovićem kao sebi ravnim, a ne kao s nalogodavcem uz čiju je podršku zadržao njemu tako dragu funkciju predsjednika Opštine, iako se po kuloarima priča da ovakav nije dolazio ni u Gambiji.  

Ushićenje nije mogao sakriti pa je tako kamera zabilježila ono što se na slikama ne može vidjeti. No, tako i treba, budući koalicioni partneri treba da se uvažavaju. Možda će zajedno i na proteste.   

Dali su “nemjerljiv doprinos” u borbi protiv prekrajanja izborne volje građana. Još samo da se dogovore oko koreografije, obojica bi da se ogrnu NATO zastavama, a mora neko i crnogorsku da ponese.   

Volter je rekao da je politika vještina da se laže u pravi čas. Nama se čini da su ga i Jokić i Đukanović bukvalno shvatili, a kako oni nisu baš najsigurniji kad je pravi čas, primorani su zaobilaziti istinu dok se god budu bavili politikom.  

Saopštenje DF-a Kotor  

Podijeli na: