Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

04.05.2021
1228

DEMOKRATE: OSUĐUJEMO KOTORANE KOJI SU VRIJEĐALI IVANU KRIVOKAPIĆ

Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje prostačko ponašanje grupe Kotorana koji su na nacionalnoj i vjerskoj osnovi prijetili i vrijeđali, a zatim i fizički ugrozili Ivanu Krivokapić, nakon što ih je prethodno upozoravala da ne sprovedu u djelo iskazanu namjeru skrnavljenja crkve Svetog Nikole u Kotoru.


U nevjerici da se to dešava u našoj Crnoj Gori, najoštrije osuđujemo takav akt, bez obzira od koga on dolazio. Bez obzira kako se to lice zvalo, kojoj partiji, naciji ili vjeri pripadalo. U pitanju je nešto što nije primjereno drevnom gradu Kotoru, niti bilo kojem civilizovanom društvu.

U Kotoru, kao u cijeloj Crnoj Gori, valja nam zajedno živjeti. I to ne jedni pored drugih ili jedni uprkos drugima, već zajedno, jedni sa drugima. Očuvanje toga je cilj i ideal iza kojeg Demokratska Crna Gora stoji svim svojim bićem, idejom, kao i svakim svojim srcem. To je najveći kvalitet jednog društva koji moramo vratiti, i mi ćemo uprkos svim onim silama ludila i necivilizovane neobuzdanosti u tome zajedno sa svim dobronamjernim i poštenim građanima uspjeti.

Zato se danas pitamo kakav to um misli da se ovim može bilo šta dobro i vrijedno postići? Kakav to um misli da se iz ovakvih stvari i nedostojnog odnosa može bilo šta dobro izroditi?

Ovakvo vandalsko ponašanje ne predstavlja ni jednu naciju, ni jednu vjeru, ni jedan grad ili sredinu, već isključivo lično nevaspitanje i nedobronamjernost.
Zato pozivamo sve Kotorane i sve građane Crne Gore da ovo osude i tako se ridruže glasu ljubavi i razuma.

Takođe, apelujemo na državne organe da se vinovnici pronađu i u okviru zakonskih mogućnosti najoštrije kazne, da bi se na takav način poslala poruka da kao društvo nećemo pristati da budemo taoci zla, i poruka da ovdje čuvamo najvrjednije dobro, a to je naš zajednički život.

 

SAOPŠTENJE DEMOKRATSKE CRNE GORE

 

Podijeli na: