Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

22.05.2023
424

BOJANIĆ-LALOVIĆ: NAŠ PRIORITET BIĆE ULAGANJE U SAVREMENO OBRAZOVANJE, STVORIĆEMO ZAKONSKI OKVIR ZA ZAUSTAVLJANJE NASILJA U ŠKOLAMA

Zoja Bojanić – Lalović, kandidatkinja za poslanicu na listi “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković”, predstavila je programske ciljeve ove liste koji se odnose na prosvjetu i obrazovanje.  Ona je kazala da će koalicija DPS – SD – LP – DUA prije svega krenuti sa ulaganjem u obrazovanje i nauku zato što je to najbolja investicija u budućnost naše države.

“Reforma podrazumijeva i prilagođavanje procesa nastave savremenim trendovima, a to znači i reforma nastavnog plana i programa. Zatim, aktuelizacija nekih metoda aktivne nastave koje traže savremeni trendovi. Sa druge strane gledaćemo da u fokusu, prije svega, bude učenik. Škola bez nasilja jeste naš cilj. Kreiranje jednog nesigurnog ambijenta, u kojem se izgubilo povjerenje svih važnih učesnika u obrazovno – vaspitnom procesu čini se da je rezultat ne samo aktuelnog političkog momenta, već i nedostatka adekvatnih zakonskih okvira. Zato će u narednom periodu, odnosno u trenutku kada mi budemo uzeli vlast, prioritet biti upravo kvalitetan zakonski okvir, kako bismo unutar njega kreirali jedan kvalitetan obrazovni kontekst”, saopštila je Bojanić Lalović.

Zoja Bojanić – Lalović, je podsjetila na prethodni period, koji je bio obilježen revanšizmom i nazadovanjem, zaustavljanjem reformi u prosvjeti i obrazovanju.

“Protekle dvije i po godine svjedočili smo prvo revanšizmu, kroz onoliko otpuštanja direktora i pomoćnika direktora. Nakon toga je nastupio populizam ili možda ono što je najteže u obrazovanju – jedna stagnacija nedešavanje, zaustavljanje reforme, zaustavljanje svih onih procesa koje smo započeli u trenutku kada smo i sami prepoznali da nešto treba u obrazovanju unaprijediti”, poručila je na predstavljanju izbornog programa Zoja Bojanić – Lalović, kandidatnika za poslanicu liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković”.

Zoja Bojanić – Lalović, kandidatkinja za poslanicu liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković”    

 

Podijeli na: