Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

04.05.2021
1183

ADŽIĆ: DEMANTUJEM SVE MEDIJSKE MANIPULACIJE KOJE MI SE SPOČITAVAJU

Ovim putem želim da obavjestim javnost da kategorički demantujem sve medijske navode koji su ovih dana plasirani u vezi mog navodnog učešća u besčasnim radnjama ispred crkve Svetog Nikole u Kotoru.

Odrastao sam u Kotoru i podizan uz sve uzanse i kulturu po kojoj je ovaj grad prepoznat. Kršten sam u crkvi Svetog Nikole, rodbinski sam vezan za porodicu oca Nemanje Krivokapića i nikad, ni u najluđim snovima nijesam mogao da zamislim scenario u kom sam optužen za gnusni čin koji mi se stavlja na teret.

Jasno mi je da je sve splet okolnosti, a medijski linč koji trpim ovih dana, u potpunosti obesmišljava svaki demanti. Neopravdano proživljavam velike neprijatnosti, a optužbe koje mi se stavljaju na teret pogađaju me kao čovjeka, kao sportistu i kao Kotoranina.

Moj doživljaj grada iz koga sam ponikao i u kom želim da ostanem, kosi se sa svakom vrstom diskriminacije ili uvrede na bilo kojoj osnovi. Moj odgoj, odrastanje, percepcija suživota na našim prostorima, ne daju prostora za uvrede i napade, a posebno ne bih komentarisao neprimjerene radnje kojim se omalovažava jedan vrijedan sakralni objekat mog Kotora.

Ja sam sportista, a sportista ne smije biti nacionalista. Student sam Pravnog fakulteta u Beogradu. Igrao sam za VK Crvena Zvezda i VK Partizan. Sve moje kolege, sa studija ili iz sportskih klubova, uvjeren sam da će potvrditi da me ne mogu zamisliti u ulozi u koju me mediji nasilno guraju proteklih dana. Jedino što me ohrabruje u svemu ovome je činjenica da niko ko me je ikada upoznao, ne može da zamisli da su ovi navodi istina. Nakon medijskih navoda sastao sam se sa ocem Nemanjom, prema kojem imam iskreno poštovanje, i u prijateljskom razgovoru smo razjasnili splet nesretnih okolnosti koje su dovele do ove konstruisane priče.

Još jednom želim da ponovim da naslovi i tekstovi u kojima se spominjem ovih dana, ne odgovaraju istini i predstavljaju bezočnu manipulaciju javnim mnjenjem. Nedjela koja mi se spočitavaju ne bih nikada sebi dopustio, iz poštovanja prema sopstvenom dignitetu, svojoj porodici, sportu kojim se bavim, crkvi u kojoj sam kršten, prema mom Kotoru i lokalnom parlamentu čiji sam član.

Danilo Adžić, odbornik DPS-a u SO Kotor

 

Podijeli na: