Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

06.07.2024
623

ČETVRTI DAN 32. KOTORSKOG FESTIVALA POZORIŠTA ZA DJECU

455 kilometara stane u jedan korak. Četvrtog festivalskog dana putovali smo. Tu ne treba puno objašnjenja - pasoš, kofer, uzbuđenje i pravac destinacija. Pasoš - potvrda da si dijete, kofer - potvrda da si ponio ljubav prema pozorištu i aplauz u prstima, destinacija - Kragujevac. Provjerili smo, sve je bilo tu. Osjetili smo grad u kojem ćeš, kažu, uvijek naići na ljude spremne da pomognu, grad iz kojeg je čuvena Zastava krenula na put oko svijeta.. i grad u kojem svjetlost ima posebnu simboliku - krije lica, tragove, tajne, sjećanja.. Trebalo nam je svega sat vremena, brzo smo se vratili. Ne vjerujemo onima koji kažu da su putovanja duga, iscrpna i zahtjevna. Možda je i do perspektive, ali naša je dokazala suprotno.. Umalo da zaboravimo - sa nama su putovala i djeca koja čak i na raspustu nikako da se odvoje od knjige, ma ako išta, to im sigurno ne zamjeramo!

 

Nije nam bilo teško da to putovanje udvostručimo, štaviše uživali smo. U Kulturnom centru „Nikola Đurković“ izgubili smo se u kragujevačkim ulicama, osjetili duh Grada svetlosti koji nosi dosta na svojim ramenima, a opet, nesebično grli ljude koji mu dođu. Tako su i nas (za)grlili naši prijatelji iz Pozorišta za decu i mlade iz Kragujevca.

Pjaca od kina bila je rezervisana za drugare iz V-2 odjeljenja OŠ „Njegoš“ koji su nas upoznali sa Čarobnom knjigom. Tu nije kraj – pridružili su im se i učenici drugog razreda OŠ “Ivo Visin” uz poučne dramske i plesne tačke!

Na Trgu od oružja kašnjenje se nije tolerisalo. Na vrijeme smo rezervisali karte, a zatim požurili da se pridružimo plesnom studiju „Infinity“ na Putovanju, putovanju plesa i igre, do beskraja.

 

Stigosmo do pola Festivala, uz obećanje da nastavljamo istim ritmom i da su nam koraci nikada lakši!

Stižu nam danas drugari iz Pozorišta mladih Novi Sad na more! Imaju i neke važne obaveze, rezervisane za Kulturni centar ‘’Nikola Đurković’’  u dva termina, 18. 30 h i 20. 30 h. Upoznaćemu jednu hrabru djevojčicu, koja se ne boji promjena, izazova i drugosti! Glavom i bradom - Ksenija i lovac!

Ponovite sa nama - Radost Kotoru! Još jednom, u glas, svi zajedno, sa najmlađim mališanima iz JPU “Radost” Kotor večeras u 20. 00 časova na Trgu od oružja!

 

Podsjećamo da se 32. Kotorski festival pozorišta za djecu organizuje u saradnji Opštine Kotor – Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti, Javne ustanove Kulturni centar „Nikola Đurković“ i Turističke organizacije Kotor. Pokrovitelj Festivala je Ministarstvo kulture i medija Crne Gore, dok je i ove godine pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Države. Zlatni sponzor Festivala je Domaća trgovina D.O.O. Podgorica (Aroma, City i Conto marketi). Srebrni sponzor je Luka Kotor AD. Prijatelji Festivala su: Hyatt Regency Kotor Bay Resort, Bigova bay doo & BBI development doo, Ledo D.O.O, Knjaz Miloš doo, Bandiera D.O.O, Pomorski fakultet UCG, JU Resursni centar za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović“, Pixap doo i Kolači i kiflice by Jasna.

 

Više informacija o kupovini i rezervaciji karata na 32. KFPD: https://www.kotorskifestival.me/novosti/prihod-od-kupovine-karata-i-ove-godine-u-dobrotvorne-svrhe 

Više informacija o repertoaru 32. KFPD: https://www.kotorskifestival.me/repertoar-2024.html 

 

 

PR služba Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Foto: Krsto Vulović i Maja Vulović

Podijeli na: