Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

19.02.2021
896

ZAVRŠENO SNIMANJE KRATKOMETRAŽNOG IGRANOG FILMA ŠTA SAD

Završeno je snimanje kratkometražnog igranog filma u Kotoru „Šta sad?“ koreditelja Zvonimira Grujića i Sare Đurović. Film je podržan na konkursu Filmskog centra Crne Gore za sufinansiranje kratkometražnih igranih filmova u doba pandemije Covid19.

Producenti koji vode ovaj projekat su Jelena Odalović i Aleksandar Kaluđerović. Autorke scenarija su scenaristkinja i korediteljka Sara Đurović i Dubravka Drakić. Direktor fotografije je Đorđe Miković, za scenografiju se pobrinuo Srđan Nadaždin, a kostimografkinja je Tijana Todorović.

“Moja koleginica Jelena Odalović i ja dobili smo priliku da u svom gradu vodimo ozbiljan projekat i to u svojoj struci. Utisci su veoma uzbudljivi. Naša priča govori o prijateljstvu, o tome da djecu ne definišu njihovi roditelji, već njihovi lični izbori. Glavni likovi naše priče su Balša i Petar, dva dječaka koja žive naizgled bezbrižan život. Čitav film prikazan je iz njihove vizure i njihovo prijateljstvo je tvrđava koja ih brani od svih nedaća. Ovdje ću se zaustaviti da ne bih odao previše, ali sam siguran da ćemo još govoriti o filmu u narednom periodu” – kaže producent Aleksandar Kaluđerović.

On vje pohvalio profesionalnost cjelokupne ekipe koja ja radila na filmu.

“Svi su bili okupljeni oko poruke koju želimo da pošaljemo i ovo je bilo najharmoničnije snimanje do sada. Bilo je nas tridesetak svakog dana na setu. Snimali smo 5 dana. Snimali smo film uprkos nevremenu i uprkos pandemiji. Imali smo mnogo eksterijera, jedan cijeli dan smo proveli na tvrđavi San Đovani. Od srca hvala i svim ljudima dobre volje koji su podržali naš projekat do sada i hvala Filmskom centru Crne Gore koji je većinski finansirao ovaj projekat kroz Konkurs za sufinansiranje kratkometražnih igranih filmova u vrijeme pandemije kovid-19” – kaže Kaluđerović.

Podsjetimo, glavne uloge u filmu tumače dva dječaka – Filip Drakić i Marko Frančišković, uz podršku glumaca Gorana Slavića, Branke Femić, Dubravke Drakić i Branimira Popovića. Projekat realizuje producentska kuća KINO iz Podgorice.

 

Foto: Krsto Vulović i Ana Mitrović

Podijeli na: