Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

17.06.2024
563

ZAVRŠEN MFK PERAST- PODVORJE NAJBOLJA MUŠKA KLAPA, NAGRADA PUBLIKE ŠTIGLIĆIMA

Tekst: Biljana Marković                        

Foto: Radio Kotor / B.M. 

U završnoj, trećoj večeri  23. Međunarodnog festivala klapa (MFK) Perast sinoć su u takmičarskom dijelu programa nastupile muške klape: Štiglići (Podgorica),  Batuda (Dugi rat), Delmati (Solin), Podvorje (Kaštel Šućurac) i Ricordo (Blato,Korčula) koje su nastupile i u revijalnom dijelu. 

Jednoglasnom odlukom stručnog žirija u sastavu: Janes Vlašić, Marina Dulović, Slavko Dabinović, Mirela Šćasni i Milica Zdravković, prvo mjesto pripalo je klapi Podvorje, drugo klapi Ricordo, a treće Delmati.              

Nagradu publike dobila je klapa Štiglići. 

“Tri večeri smo, od večeri ženskih klapa, do dječijih, mladih klapa koja me neobično obradovala da nakon 23 godine festivala imamo devet klapa, dječijih, mladih. Znači da smo pravo sjeme posadili, što bi rekli Dalmatinci.  

Takođe večeras četiri, pet klapa odličnih za pohvalu. Nažalost neke su klape odustale, ali nemojte vi odustati: podržavajte festival, uživajte u klapskoj pjesmi, jer, kako se kaže, ko pjeva zlo ne misli i ko pjeva dvostruko moli. Mi smo imali težak posao, jer sve su klape za nas odlične, sve su zaslužile nagradu, ali to je tako moramo nekoga izdvojiti iako bih ja volio da ne izdvajamo, pa bih dao pet prvih, pet drugih, pet trećih mjesta”, kazao je predsjednik stučnog žirija Janes Vlaščić uoči uručenja plaketa nagrađenim klapama.           

Nevladina organizacija (NVO) Medjunarodni festival klapa Perast sinoć je Radio Kotoru dodijelila Zahvalnicu za saradnju i izuzetan doprinos u dostignutim rezultatima MFK Perast.                 

Program je vodila Dolores Fabian.

Pokrovitelji festivala bili su Opština Kotor, Turistička organizacija Kotor i brojni sponzori.

 

Podijeli na: