Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

15.12.2020
1196

VJERI RADULOVIĆ DRUGA NAGRADA NA INTERNACIONALNOM MUZIČKOM FESTIVALU U UKRAJINI

Na nedavno održanom „2220 international on line music festival” u Ukrajini, naša dvanaestogodišnja sugrađanka Vjera Radulović osvojila je drugu nagradu u junior-srednjoj kategoriji u pjevanju.
Učestvovali su predstavnici iz 14 zemalja (uzrasta od 6 do 17 godina): Crna Gora, Hrvatska, Ukrajna, Kazastan, Slovenija, Albanija, Uzbekistan, Moldavija, Bjelorusija, Gruzija, Turska, Azerbejdžan, Letonija i Rumunija.
Od ukupno prijavljenih 548 učesnika u finale je izabrano 87, dok je za superfinale odabrano 35 takmičara. Takmičari su bili raspoređeni po starosnim kategorijama i Vjera se plasirala kao finalista, a potom superfinalista. U svojoj junior-srednjoj kategoriji osvojila je drugu nagradu.
Predstavnik Crne Gore u žiriju je bio Momčilo Zeković Zeko, a predsjednica žirija je bila istaknuta ukrajinska umjetnica Ruslana, pobjednica Evrovizije 2004. godine.
„2220 international Music Festival” je osnovao STUDIORAR uz podršku Udruženja za razvoj međunarodnih odnosa ADRUM-Association for the Development of International Relations. Festival je organizovan radi stvaranja i jačanja međunarodnih veza, promocije mladih talenata i razvijanja kulturne diplomatije. Festival je podržalo Ministarstvo spoljašnjih poslova Ukrajine.
Ove godine festival je održan on lajn , a dobitnici su obezbijedili učešće na Međunarodnim festivalima u Sloveniji i Crnoj Gori.
Vjera je do sada učestvovala na brojnim festivala na kojima je postigla odlične rezultate u susjednim drzavama. Ima pet svojih autorskih pjesama. Ove godine je uspjela da osvoji tri nagrade,na festivalu “Razigrane note” osvojila je 2. mjesto, festival “Dmoll”- osvojila je treću nagradu u polufinalu i na ukrajinskom festivalu iz pripala joj je 2. nagrada. Sljedeći festival na kojem će se Vjera takmičiti je festival “Zlatna Pahulja”u Rožajama. Festival će se održati 26. i 27. februara 2021.

 

Podijeli na: