Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

04.09.2020
597

VEČERAS U NASELJU LUŠTICA BAY NASTUPA MP TRIO U OKVIRU KOTORARTA

Večeras, sa početkom u 21 sat u amfiteatru u marina naselju Luštica Bay nastupiće MP Trio kojeg čine: Miladin Peruničić (gitara), Davor Novak (bas gitara) i Ivan Ivanović (bubnjevi). 

Ovaj podgorički džez trio nastupa u okviru „Pjace od džeza “ Međunarodnog festivala KotorArt - Don Brankovi dani muzike, a u saradnji sa festivalom Wild Beauty Art. 

Luštica Bay je i ove godine jadan od najvažnijih partnera ovog renomiranog umjetničkog festivala a svi nastupi, izvođenja i koncerti će biti organizovani uz poštovanje svih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela.

Ulaz na sve koncerte je Slobodan, a nakon MP tria, posjetioce Luštice Bay očekuju još dva džez vikenda. U nastavku možete pročitati biografiju sastava.  

 

MP trio čine Miladin Peruničić, gitarista, Davor Novak, bas gitarista i Ivan Ivanović, bubnjar – umjetnici koji su obrazovanje sticali na muzičkim akademijama u zemlji i regionu i koji, pored aktivnog bavljenja muzikom rade kao profesori u Umjetničkoj školi za muziku i balet Vasa Pavić u Podgorici. Domaćoj publici poznati su po originalnom repertoaru koji se, na pomalo eklektičan način, kreće od klasičnih džez standarda i obrada kompozicija „manuš“ muzike Đanga Rajharta, preko modernih fjužn džez i bluz kompozicija, do obrada pop i rok hitova. Svojom muzikom pokušavaju da spoje moderan džez zvuk sa ritmovima i motivima svjetske i balkanske tradicionalne muzike, ne koketirajući ni sa jednim od ovih pravaca posebno. Njihova izvođenja postaju još atraktivnija zahvaljujući konceptu improvizacije kao suštini džez stvaralaštva. Trio je nastupao sa poznatim muzičarima, kao što su: Rambo Amadeus, Ivan Aleksijević, Ljuba Paunić, Elvir Bandić Banda, zatim Deniz Džana, Rendi Brejker, Gabrijel Straveli, Patri O’Liri, Bobi Sanabrija i dr. Objavili su dva singla – Blues shoes for Pitter Lemon i Hypowonder.

 

Podijeli na: