Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

02.07.2024
409

UZBUDLJIVO ČITALAČKO ISKUSTVO UZ MEDVEĐU GORU-NOVU KNJIGU BOŽA NIKČEVIĆA (AUDIO)

Knjiga “Medveđa gora” studenta master studija Pomorskog fakulteta Kotor, Boža Nikčevića, objavljena je prije mjesec dana.

Ovaj mladi pisac, gostujući u Jutarnjem magazinu “Grad” Radio Kotora, navodi da je riječ o žanru triler-misterija.

,,Izdavačka kuća koja je objavila knjigu je Nekazano iz Bara na čelu sa Labudom Lončarom, oni su zaslužni za štampu, dizajn korica, prelom teksta i generalno, za sve što je potrebno da jedna knjiga ugleda svjetlost dana. Bilo je puno lijepih komentara sa više starana što je jednom piscu u usponu veoma značajno na početku karijere, ali svakako me najviše raduju komentari nakon pročitane knjige”, kaže on.

Kako dodaje, u pitanju je misterija čija se radnja odvija na imaginarnoj planini Medveđa gora, na kojoj se nalazi i prestižni Institut za biologiju.

,,Kada na Institutu nestane jedan student, a u novoj školskoj godini se pojavi osoba identična njemu, klupko tajni se raspliće i saznajemo neke veoma šokantne stvari zbog kojih će naši glavni junaci biti u životnoj opasnosti. Bilo mi je potrebno više od osam mjeseci da napišem i uredim prvobitnu verziju. Najveći izazovi prilikom pisanja su mi bile pauze, koje sam pravio zbog obaveza na fakultetu. Pisanje bi trebalo da bude u kontinuitetu i bez većih pauza”, navodi Nikčević.

Promocija njegove prve knjige “Nije sve u parama” održana je protekle godine u novembru, dok će promocija “Medveđe gore” biti tokom ove godine u Baru.
Nikčević dodaje da nastavlja sa pisanjem i da je treća knjiga već u pripremi, a u pitanju je nastavak “Medveđe gore”.

,,S obzirom na to da je između objavljivanja prve i druge knjige prošlo pola godine, smatram da treba da napravim pauzu, pa bi se nastavak Medveđe gore mogao očekivati sredinom ili krajem sljedeće godine”, zaključio je Nikčević.

Razgovor možete poslušati na linku Jutarnji magazin”Grad”

Tekst: Tamara Vuković
Foto: Privatna arhiva

Podijeli na: