Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

12.08.2021
250

USKORO NA JAVI “SAN O BOKI“ – PREMIJERA U SEPTEMBRU

Četiri decenije su minule od kada je iz vidokuruga nestao hercegnovski hotel „Boka“. Tokom svih tih godina on živi u sjećanju i pričama mještana baš kao što traje san o njegovoj ponovnoj izgradnji. S razlogom .  „Boka“ je bila mjesto okupljanja ali i prelamanja  svih društvenih,političkih, kulturnih  tokova jednog vremena i jednog grada u usponu.  I ako vam se ove uvodne rečenice učine nostalgičnim u priči koja slijedi nostalgije nema.

U pripremi je hercegnovski mjuzikl „San o Boki“ . Brojnu ekipu profesionalnih glumaca, vokalnih solista, ali i onih koji se glumom i pjevanjem bave iz hobija,  vodi reditelj Petar Pejaković

Mjuzikl donosi sjećanja, ali  ona sa „sunčane strane“   Herceg Novog i prošlog vremena.  Dodaje optimizma vremenu danas  između ostalog  songom  „Bolje vrijeme će doći“.

Autor teksta je Peđa Ristić.

U  njegovom „Snu o Boki“ su  ugledni  gosti hotela,  domaći i furešti  - od gradonačelnika Mirka Komnenovića do kralja Aleksandra, od Zuka Džumhura do Voja Stanića, od  Crnjanskog do  Andrića, od novskih oriđinala do novskih kapetana...  Priču pletu dvojica  visprenih, vedrih, posebnih, jedinstvenih a opet jednostavnih  novskih oriđinala, a sa njima uglađeni  ali „svakoj situaciji naredni“   konobari i muzičari...

U  „Snu o Boki“ glume, pjevaju,  sviraju, plešu: Miloš Pejović, Goran Slavić, Dejan Đonović, Danilo Babović, Zoran Trojanović, Željko Vavić, Miroslav  Bobo Milanović, Maja Lukšić, Sara Janjić, Milica Milanović,  Đuro Poznanović, Slobodan Bobo Janjić, Peđa Ristić,Andrej Božanović, Zagorka Komljanović,Lara Kovačević.

Snimanje songova - Stevan Tomašević

Scenografiju osmislio i kostime izabrao Vojislav Vojo Kilibarda

Originalne kompozicije djelo su Peđe Ristića i Vladimira Rackovića

Produkcija: NVO Bruna – Mirela Šćasni

Projekat je prva podržala Opština Herceg Novi,zatim JUK Herceg fest, Portonovi,  Boka Sun , Institut dr.Simo Milošević

Za 20. avgust  u  21 sat u Hotelu Lazure u Meljinama planiran je donatorrski koktel  - ovo je i poziv da nam se i tada pridružite i saznate više detalja o hercegnovskom mjuziklu.

 Saopštenje - PR tim projekta „San o Boki“ 

Podijeli na: