Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

19.07.2024
1375

U RISNU ODRŽANA PETA RIMSKA NOĆ, ZA LJETO 2025. GODINE NAJAVLJENO OTVARANJE MÖVENPICK HOTELA I RIZORTA

Risan je sinoć bio u znaku antičkog Rima. Održana je peta po redu Rimska noć, u organizaciji Turističke organizacije (TO) Kotor.
 
U ime TO Kotor prisutne je pozdravila načelnica sektora za istraživačku, izdavačku djelatnost i komunikacije Emilija Radulović.
 
,,Ova manifestacija simboliše rimski period u Risnu, a cilj nam je da približimo važnost arheologije u turizmu i na što bolji način prikažemo kako se nekada u Risnu živjelo i zabavljalo. Pripremljen je veliki broj aktivnosti za razne uzraste tako možete da dobijete frizuru iz rimskog doba, facepainting, a tu su dva kutka za fotografisanje. Za prikazivanje vještina streličarstva zadužen je Streličarski klub Kotor, a za animaciju glumac Slaviša Grubiša”, kazala je Radulović.
 
Manifestaciju je otvorila predstavnica kompanije Briv Hospitality i projekta MÖVENPICK HOTEL & RESIDENCES TEUTA KOTOR BAY Ksenija Đurović.
 
,,Rimska noć je manifestacija koja nas posjeća na bogatu istoriju i veliko kulturno nasljeđe koje ovo mjesto ima. Sa ponosom mogu da najavim otvaranje hotela i rizorta za ljeto 2025. godine. Naš rizort sa hotelskim i rezidentalnim kapacitetom sa pet zvjezdica, zasigurno će ponuditi nešto posebno, ne samo u Risnu, Kotoru i Boki, već i u cijeloj Crnoj Gori. Fokus nam je da Risnu vratimo staru slavu, a svakako bićemo tu za lokalnu zajednicu i dalji razvoj Risna”, navodi Đurović.
 
Nakon prvog dijela edukativno-zabavnog programa na risanskoj rivi uslijedio je nastup Dioklecijanove legije, organizacje iz Splita koja se bavi promocijom antičke kulture na platou Luke Risan. Članovi ovog udruženja su na oduševljenje prisutne djece došli brodom. Program je, zatim, nastavljen plesom sa sabljama i vatrom koji su izvela “Ujedinjena plemena”, odnosno članovi plesnih grupa Walde i Niprije, kao i udruženja Red Rays i Vodorige.
 
Tekst i foto: Tamara Vuković
 

Podijeli na: