Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

15.05.2024
299

U GRADSKOJ BIBLIOTECI ZADOVOLJNI POSJEĆENOŠĆU, FOND OD OVE GODINE BOGATIJI ZA JOŠ 500 JEDINICA

U Gradskoj biblioteci i čitaonici Kotor zadovoljni su posjećenošću ove godine. Kako za Radio Kotor kaže bibliotekarska savjetnica Jasmina Bajo, nabavna politika biblioteke temelji se na željama korisnika/ca, praćenju aktuelne situacije književne produkcije i naslova u zemlji i regionu. Ističe da su ove godine obnovili fond Biblioteke za oko 500 jedinica. Među njima su knjige koje su dobili nabavkom i donacije sugrađana/ki.
 
“Imamo veći broj korisnika/ca, pogotovo mladih. Što se tiče naslova knjiga za djecu i mlade, odrasle, te kada je u pitanju lijepa književnost, imamo sve najaktuelnije i najkvalitetnije naslove i autore koji su objavljivali u našoj zemlji i bliskom regionu. To je nešto što, prije svega, privlači djecu. Naši mladi čitaoci su vrlo upućeni i tačno znaju koje knjige se čitaju, koji pisci su popularni, kada objavljuju svoja djela. Dolaze sa već spremnim pitanjima, željama i mi se trudimo da im uvijek izađemo u susret, te što prije nabavimo naslove koje traže. To je jedan od načina na koje promovišemo knjigu, čitanje i utičemo na to da više djece dolazi u Biblioteku” - ističe Bajo.
 
Podsjeća da Gradska biblioteka i čitaonica organizuje razne vrste radionica koje privlače djecu i mlade.
 
Napominje da Biblioteka, obilježavanjem značajnih datuma, poput Svjetskog dana knjige i autorskih prava, te Svjetskog dana pismenosti, poklanja našim sugrađanima/kama besplatne članarine.
 
“Takođe, trudimo se da dovedemo najaktuelnije pisce iz zemlje i regiona koji će predstaviti svoja djela. To su neke od aktivnosti na kojima radimo i čime pokušavamo da animiramo naše sugrađane/ke da što više čitaju i posjećuju Biblioteku” - poručuje Bajo.
 
Podsjetimo, radno vrijeme Gradske biblioteke i čitaonice Kotor je radnim danima od 8 do 16 sati.
 
Tekst: Irena Mačić Đurić
Foto: Radio Kotor

 

Podijeli na: