Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

06.03.2021
993

TOMOVIĆ: DJEČJI RAZIGRANI KARNEVALSKI DUH OPSTAJE I U VRIJEME PANDEMIJE

 

Uslijed složene epidemiološke situacije, ovogodišnji Tradicionalni zimski kotorski karneval, poslije više od pola milenijuma, se sa glavne kotorske ulice seli u virtuelni prostor.

“Godinama unazad veliki dio karnevalske povorke čine djeca i mladi. Brojne kotorske škole maštovitim kreacijama  i nevjerovatnom energijom svake godine razigraju kotorske ulice drevnog grada. Ovoga puta, nažalost, nismo u prilici da se družimo kao prethodnih, ali ono svakako neće izostati. JU Kulturni centar Nikola Đurković Kotor, kao organizator karnevala, raspisao je, tim povodom, likovni i literarni konkurs na temu Kotorski karneval”, rekla je urednica programa za mlade u ovoj ustanovi, Aleksandra  Tomović.

Pravo učešća na konkursu, pojašnjava, imaju svi učenici od prvog do devetog razreda, a konkurs nije ograničen samo na učenike sa područja kotorske opštine.

Radove je potrebno dostaviti lično, u kancelarijima Kulturnog centra, svakog radnog dana od 9 do 13 sati ili poslati preporučeno poštom na JU Kulturni centar "Nikola Djurković" Kotor sa naznakom za likovni/literarni konkurs, na adresu Obala bb, 85 330 Kotor.

Poželjno je da se likovni radovi dostave u originalu kako se ne bi gubio njihov kvalitet prilikom fotografisanja, što bi kasnije uticalo na ocjenjivanje radova. Poslate radove će ocjenjivati stručni žiri u dvije kategorije: od prvog do petog i od šestog do devetog razreda.

Pristigli radovi koji zadovolje kriterijume žirija biće predstavljeni na izlozbi, koju će tokom marta organizovati Kulturni centar Kotor.

“Trenutna epidemiološka situacija je možda na trenutak usporila našu karnevalsku povorku, ali je nije zaustavila, jer je nemoguće obuzdati dječju kreativnost i njihovu potrebu da stvaraju”, zaključuje Tomović.

 

Podijeli na: