Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kultura

18.01.2022
920

TIANA JOVANOVIĆ DANAS OD 17.15-O UČEŠČU NA INTERNACIONALNOM MUZIČKOM FESTIVALU U UKRAJINI

Kotoranka Tiana Jovanović superfinalistkinja je Internacionalnog muzičkog festivala „Video clip“, a učestvovala je i na izložbi koja je održana u samom centru glavnog grada Ukrajine.

„Utisci su jako dobri. S obzirom na to da je bilo dosta učesnika iz raznih zemalja svijeta, nisam se nadala da ću biti jedna od kandidatkinja koja će dobiti specijalnu nagradu. Presrećna sam“, kaže Jovanović.

Navodi da je izabrala jako zahtjevnu pjesmu za izvođenje. Radi se o pjesmi “Bohemian rhaspody” grupe Queen.

U projektu je učestvovalo 19 zemalja: Kanada, Velika Britanija, Francuska, Belgija, Njemačka, Poljska, Litvanija, Filipini, Crna Gora, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Albanija, Azerbejdžan, Moldavija, Jermenija, Kazahstan, Turska i Ukrajina. U finalu se, od 400 učesnika, našlo 78 mladih pjevača iz 16 zemalja, od kojih je odabrano 36 superfinalista predstavljenih na izložbi. Najbolje od najboljih odabrao je ugledni, međunarodni žiri.

Od 17. novembra do 17. decembra prošle godine u Centralnom parku kulture i rekreacije Kijeva održana je izložba superfinalista jedinstvenog projekta-Međunarodnog muzičkog festivala 2220 International Music Festival VIDEOCLIP. Za to vrijeme, desetine hiljada Kijevljana i gostiju prijestonice mogli su da se upoznaju sa radom 36 talentovanih mladih pjevača od 5 do 25 godina iz 13 zemalja. Djeca i odrasli, Ukrajinci i stranci sa znatiželjom su gledali snimke spotova talentovanih pobjednika i nagrađenih festivala, dolazili QR-kodovima do video klipova mladih umjetnika i uživali u njihovom radu.

“Za sada su bile samo dobre reakcije. Povećao se i broj pregleda mog snimka na youtube kanalu festivala, tako da sam prezadovoljna”, navodi Jovanović.

Opširniji razgovor sa Tianom Jovanović poslušajte u emisiji “Katareo”, danas od 17 sati i 15 minuta na gradskim talasima.

Podijeli na: